Какви бижута да носиш според облеклото си

2015-12-21 19:43:00
Какви бижута да носиш според облеклото си
Снимка: iStock

Не само при официалните, но и при ежедневните тоалети бижутата са важни и лесно преобразяват обикновената рокля в по-специална. Границата обаче е много деликатна и понякога опасна. Има няколко основни правила, които ще ти помогнат да съчетаеш дрехите и бижутата. Ето кои са те.

 

Голи рамене. Повечето официални рокли са такива. Това лесно подвежда към запълване на празното място. И това е първата грешка, която мнозина правят. Разголените рамене са сами по себе си акцент, което означава, че трябва да се подходи много внимателно. Пищните бижута и изобщо колиетата, които привличат погледа, буквално биха развалили ефекта на визията и ще те накарат да изглеждаш натруфена. Много по-добро решение е да се добави фино и дискретно бижу - например изящни висящи обици. Това показва класа и стил. Замисли се, така ще изглеждаш много по-добре, отколкото с пищно колие, нали? Ако пък роклята е лишена от декорации, може да използваш и колие, но нека да е изчистено, също като дрехата. Перлите например са класика и на черна рокля стоят отлично.

 

 

Деколтето. Острото и дълбоко деколте приковава погледа и е доста ефектно. Да го оставиш голо обаче не е особено добра идея. Освен, ако не целиш да направиш лошо впечатление, но едва ли. Далеч по-добре е да спуснеш дълго артистично колие. То няма да отнеме от вниманието, но ще допълни красиво деколтето. Високата яка пък не допуска използването на каквито и да било накити. С едно изключение - когато е поло яка. Във всички други случаи би могла да добавиш обици във форма, размер и цвят според вида на тоалета. По-екстравагантните например са подходящи за по-артистични дрехи, докато класическите рокли или блузи имат нужда само от дискретни обици.

 

Ръцете. Гривните са много актуални през този празничен сезон. Но не всички. И не към всеки тоалет. Ако роклята е ефирна, то гривната може да бъде едва загатната или от прозрачен материал с бляскави декорации. Артистичните облекла позволяват повече волности - например гривна, която имитира кости, или такава, която прелива в пръстен. Но никога повече от една и никога по една на всяка ръка. Елегантните вечерни рокли могат да бъдат комбинирани и нетрадиционно – с широки гривни от кожа, метал или дърво, а не с бляскави с камъчета. Когато носиш гривна, независимо от вида, недей да слагаш и пръстени. Най-добре ги носи отделно. Изглежда прекалено натруфено, тъй като и двете са акцент, а повече от един не стои добре. Масивен пръстен е напълно достатъчен на ръката. Също така и красива гривна, която трябва да бъде единствено бижу.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия