Как да се грижиш правилно за лицето си

2015-11-12 15:50:00
Как да се грижиш правилно за лицето си
Снимка: freedigitalphotos.net

Една жена винаги трябва да се грижи за лицето си. А почистването му е сред най-важните елементи от ежедневната грижа за кожата. Дори, когато не използваш грим би трябвало да почистваш лицето си, тъй като кожата попива нечистотии и се замърсява. За да диша и да бъде красива, трябва всичко това да бъде деликатно отстранено не само сутрин, след събуждане, а и вечер, преди лягане. За да извършваш тези процедури трябва да си запозната какви продукти да използваш според типа кожа, който имаш. Ние ще ти дадем тази информация.

 

Суха кожа. Най-подходящи са тоалетните млека и лосионите, тъй като отстраняват нежно мръсотията и грима, оставяйки кожата хидратирана, мека и успокоена. Като цяло млеката имат кремообразна и изключително нежна консистенция и не дразнят кожата. Нанасят се направо върху лицето с леки кръгообразни масажиращи движения. Отстраняването става с памучен тампон. При по-тежък грим, за да си сигурна, че си почистила идеално лицето, нанеси втори път. По същия начин се използват и лосионите. За зоната около очите обаче използвай специално предназначен продукт, за да се предпазиш от евентуални раздразнения.

 

Мазна кожа. Използвай гелообразни продукти без сапун. Те са идеалният вариант за твоя тип кожа, тъй като деликатно отстраняват замърсяванията и грима, а някои в същото време успяват да регулират отделянето на себум. Тъй като принципът на действие при повечето е чрез измиване, сложи малко от продукта в дланта и направи пяна с водата, след което нанеси върху лицето с масажиращи движения. Това ще помогне да отстраниш в дълбочина замърсяването и да отпушиш порите.

 

 

По-чувствителна кожа. Ако твоята е такава, много е важно да подходиш с нужното внимание към типа кожа и конкретния проблем. Ако например имаш кожа, склонна към раздразнения, задължително потърси деликатен продукт, предназначен точно за този проблем. Силно дехидратираната кожа има нужда от овлажняване, дори по време на почистване. Затова избери кремообразен продукт. Мицеларната вода е универсално почистващо средство при чувствителна кожа, тъй като едновременно почиства и овлажнява кожата. В нея няма допълнителни химични ароматизиращи средства.

 

Тоалетното мляко, гелът и лосионът са само първата стъпка от цялостното почистване на лицето. Задължително трябва да довършиш с тонизиращ продукт, който отново да бъде съобразен с типа на кожата ти. Целта е както да се отстранят всички замърсявания, така и да се подобри кръвообращението.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия