Няколко трика, които ще ти помогнат да пиеш повече вода

2015-10-30 15:30:00
Няколко трика, които ще ти помогнат да пиеш повече вода
Снимка: iStock

Всеки от нас знае колко полезно е да се пие вода, но повечето хора сякаш не достигнат препоръчителната дневна доза течности. Специалистите препоръчват на ден да се приемат минимум 2.5 литра вода, като в това число не влизат газирани напитки, кафе, сокове и т.н. Водата е изключително важна за разграждането на мазнините, изхвърлянето на токсините, перисталтиката на червата и др.

 

Има някои трикове, които със сигурност ще ти помогнат да приемаш достатъчно количество вода дневно. Кои са те?

 

Добави лимон или друг плод във водата – по този начин ще имаш вкусна и ароматна вода без калории. Може да си добавиш портокал, пъпеш, лайм, лимон, листа от мента и т.н.

 

Пий вода всеки път, когато имаш възможност – през лятото в доста градове има работещи чешмички, които може да използваш, вместо да ги подминаваш.

 

 

Не се храни, преди да си си изпил предвиденото количество вода - някои хора си разпределят количеството вода за деня, например по 3 бутилки от литър. Ако не си си изпил предвиденото количество, не започвай да се храниш. По този начин ще имаш мотивация да си изпиеш водата.

 

Купи си интересна и привлекателна бутилка за многократна употреба – на пазара има огромно разнообразие, намери тази, която ти допада най-много и от която ще изпитваш удоволствие да пиеш вода.

 

Научи се да пиеш вода всеки път, след като ходиш до тоалетна – имай предвид, че колкото повече вода пиеш, толкова по-често ще ходиш.

 

Пий вода със сламка – интересен е фактът, че когато пиеш вода със сламка, изпиваш по-голямо количество от обикновено.

 

Поръчвай си вода в заведенията – по този начин ще спестиш пари, калории и ще направиш добро за здравето си.

 

Води си записки – хубаво е поне в началото да си записваш приетото количество вода, за да знаеш дали си близо или далеч от поставените цели.

 

Дръж бутилката с вода пред очите си – понякога човек просто забравя да пие вода. Когато бутилката е постоянно пред погледа ти, шансът да забравиш е минимален.

 

Изтегли си приложение, което да ти напомня да пиеш вода – вече има апликации, които помагат на хората да се научат да пият вода. Те те подсещат от време на време да приемаш течности и ти искаш или не, го правиш.

 

Тези трикове със сигурност ще ти помогнат да си изградиш навика да пиеш достатъчно течности през деня. След време няма да имаш нужда от тях, защото ще го правиш несъзнателно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия