Естествените масла, с които да съживиш косата си [част втора]

2015-11-09 19:02:00
Естествените масла, с които да съживиш косата си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Естествените масла са изключително полезни за косата ти. Те се извличат от ядките, семената и плодовете на растенията. Маслата подхранват, ускоряват клетъчната обмяна, подобряват хидратирането и спомагат за образуването на колаген. Освен това се абсорбират добре от кожата и косата, като й придават мекота, гладкост и здрав вид. Всички съставки на маслата се усвояват от кожата, за разлика от тези на готовите козметични продукти. Натуралните растителни масла могат да се използват за масаж на лице, деколте, шия и тяло. Най-добре е да се нанасят преди крема за лице или тяло за максимално подхранване на кожата. Могат да се използват за приготвяне на козметични маски или като добавка към готови козметични продукти. Растителните масла са два вида – етерични и основни. Добре е да правиш разлика между тях. Основните могат да се използват в чист вид и стават и за ядене. Етеричните са известни като ароматерапевтични и са концентрирани ароматни вещества. Ние ще ти дадем съвети какви масла да използваш, как да ги нанасяш и как те ще повлияят на кожата ти.

 

Сафлорово масло. Съдържа специфична форма на витамин F, който не може да се изработи от човешкия организъм. Подобрява еластичността на кожата.

 

 

Сусамово масло. Прониква дълбоко в клетките на кожата и помага за отделянето на вредните вещества. Съдържа витамин Е, минерални калций, магнезий, фосфор. Прониква дълбоко и пречиства кожата.

 

Масло от гроздови семена. Има способността да регулира омазняването на кожата и косата. Стяга, но не запушва порите. Възстановява кожата и е подходящо за използване при рани и изгаряния.

 

Масло от авокадо. Допринася за синтеза на нови колагенови връзки. Успокоява и обновява кожата.

 

Как да използваш маслата? В чист вид може да се използват за масаж, като върха на пръстите се потапят в масло и се масажира с леки движения. Бадемовото и сусамовото масло са изключително полезни за възстановяването на косата, като с нанасят директно в корените.

 

Под формата на маски. Върху чиста влажна кърпа се слагат 20-ина капки и кърпата се поставя върху лицето. Като маска за коса може да използваш масло, което да нанесеш върху влажна коса. Покриваш с  кърпа и маската престоява 15-30 минути.

 

Чисти растителни масла можеш да добавяш и в козметичните си продукти, като по този начин значително ще подобриш ефективността им. Към душ геловете и шампоаните например можеш да прибавяш по една чаена лъжичка масло на 100мл течност.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия