Как да имаш по-красиви и гъсти мигли

2015-10-28 11:59:00
Как да имаш по-красиви и гъсти мигли
Снимка: iStock

Всяко момиче си мечтае за гъсти и дълги мигли, които да направят погледа ѝ изкусителен и секси. Ако и ти искаш такива, виж няколко начина, които ще ти помогнат да се сдобиеш с такива:

 

Отстранявай грима си с леки движения по посока на косъма – доста момиче търкат очите си силно във всички посоки, когато почистват грима си, като по този начин те увреждат структурата на миглите. За да махнеш грима си бързо и лесно, трябва да напоиш хубаво памучен тампон и да го задържиш няколко секунди върху очите си.

 

Приемай биотин – той подсилва кожата, ноктите и косата. Хубаво е преди да започнеш да го приемаш, да се консултираш със специалист.

 

 

Не спи по корем – това е доста трудно за постигане от хората, които обожават да спят в тази поза. Трябва обаче да се отучиш от спането по корем, защото по този начин търкаш лицето във възглавницата, което вреди на плътността на миглите ти.

 

Слагай на миглите си рициново масло нощно време – то подпомага растежа на кожата и действа благоприятно върху редките вежди и мигли.

 

Използвай безцветна пудра между нанасянията на спиралата – за да изглеждат миглите ти гъсти и дълги, трябва да слагаш съвсем малко безцветна или бебешка пудра преди втория слой спирала.

 

Извивай миглите си – нужен ти е специален уред за извиване на мигли, който ще ги направи просто неустоими.

 

Използвай хидратираща спирала – представителките на нежния пол, които имат красиви мигли, обикновено използват спирали, които съдържат пантенол или пчелен восък.

 

Не си играй с миглите – някои момичета имат вредния навик постоянно да пипат миглите си. Ако искаш те да изглеждат добре, трябва да се отучиш да го правиш.

 

Сменяй спиралата си на три месеца – трябва да го правиш дори когато спирата ти не изглежда за смяна. При всяко използване ти вкарваш въздух в нея, който я изсушава и създава благоприятна среда за развиване на бактерии.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия