Ритуалите, които да извършваш преди лягане

2015-10-18 18:18:00
Ритуалите, които да извършваш преди лягане
Снимка: freedigitalphotos.net

На всички ни е познато колко си уморена след натоварения работен/учебен ден. Но преди да си легнеш, за да запазиш тялото си и лицето си здрави и красиви, е необходимо да изпълниш няколко ритуала. Ето кои.

 

Освежи тялото си. Може би вечерта си била на тренировка, но и да не си – хубаво е преди лягане да се освежаваш, за да премахнеш праха от тялото си. Преди да си легнеш се изкъпи, след което се намажи с лосион за тяло, крем за ръце и др. Така ще се почувстваш по-уютно и съня ти ще бъде по-добър.

 

 

Махни си грима. Това е задължителна процедура преди да заспиш. По време на сън клетките се реновират, а когато грима не е отстранен, това пречи на заздравяването им. В такъв случай кожата има наклонност към загуба на еластичност, преждевременно състаряване, изсушаване и поява на бръчки, както и на тъмни кръгове под очите на сутринта. Използвай мицеларна вода за отстраняване (както не веднъж сме те съветвали), след което намажи лицето си с хидратиращ крем, който успокоява кожата.

 

Грижа за зъбите. Няма нужда да споменаваме, че е немислимо да си легнеш преди да си измиеш зъбите. След като го направиш, не забравяй да изплакнеш устата си с вода за почистване и избелване на зъби. Ако спиш с гаджето си, целувките ще бъдат незабравими след тази процедура.

 

Атакувай недостатъците. Ако имаш пъпки или акне, използвай нощта, за да намажеш лицето си с крем/лосион (разбира се по предписание на дерматолог), който ще успокои кожата през нощта. Също така ако страдаш от тъмни кръгове под очите, намажи се с рол-он с екстракт от бирена мая. На сутринта и двата недостатъка ще бъдат до голяма степен заличени.

 

Ако косата ти е за къпане, но ти нямаш сили да я измиеш, използвай сух шампоан. Разбира се, че той няма да има същия ефект като водата, мокрия шампоан, балсама и всички други маски, които използваш, за да поддържаш перфектно косата си, но ще заличи положението за още няколко часа. Преди да си купиш сух шампоан обаче се увери, че този, който взимаш е подходящ за твоя тип коса. В противен случай е възможно да се появи пърхот и после трудно да се отървеш от него.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия