Сезонът на шапките

2015-10-14 15:26:00
Сезонът на шапките
Снимка: freedigitalphotos.net

Зимата и есента (особено, когато вали дъжд и искаш да предпазиш косата си от влагата) определено са сезоните на шапките. Шапката освен, че е доста стилен аксесоар и стои красиво на главата, предпазва и от студ и вятър. Твърди се, че шапка може да отива на всякакъв вид облекло – няма значение дали е спортно или елегантно, важното е да се съчетае правилно. Ще те запознаем с най-актуалните типове шапки през този сезон.

 

Френска барета. Баретите са предпочитани най-вече от парижанките, а този сезон най-актуални са тези в червено, черно, бяло (изключително носен цвят в момента), синьо и керемидено. Въпреки че най-модерни са баретите от текстил, плетените също са доста носени. За разнообразие отгоре може да има пискюл.

 

 

Капели. Въпреки че широките капели са модерни най-вече през лятото в съчетание с бански и шал, отивайки на плажа, този сезон също не са изгубили актуалността си. Предлагат се предимно в тъмни цветове – черно, кафяво, тъмносиньо и т.н. Капелата с широка периферия само се нахлузва върху главата и най-вероятно няма да ти свърши работа през студените дни. По-скоро този тип шапки се носят като аксесоар или когато отиваш на важно официално събитие през есента. Не е подходяща за всекидневна употреба през зимата. За да се убие монотонността на тъмния цвят, купи си такава капела със сатенена панделка. Ще изглежда доста стилно.

 

Плетени. Плетените шапки не присъстват само в гардероба на баба ти, ами и в колекцията на доста известни марки. Те са топли и практични. Най-носени са или много шарените, или изцяло изчистените, които имитират паяжина.

 

Шапка тип каска. През този сезон сред най-носените шапки са така наречените каски, но с козирка (въпреки че съществуват и без, но те са по-рядко срещани). Кожените също са актуални.

 

Шапка с тюл или воал. Най-нежни и женствени са шапките, изработени от тюл с декоративен елемент воал. Напоследък тези видове имат готик модели.

 

Големи пухкави шапки. Тези малко шантави пухени модели са особено симпатични и топли през студените дни. Обикновено са с необичайна форма (някои имат даже и ушички), леко шантави и с големи помпони. Най-вече се носят в съчетание с пуловер и палто, а цветовете са черно и кафяво.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия