Как да нанасяш фон дьо тена си

2015-10-26 16:25:00
Как да нанасяш фон дьо тена си
Снимка: freedigialphotos.net

Фон дьо тенът вече се е превърнал в ежедневно средство за изравняване на тена на лицето и прикриване на недостатъците, така че кожата на жените да изглежда мека и гладка. Понякога обаче поради неправилно нанасяне, по лицето остават неразмазани черти. Също така някои момичета в стремежа си да създадат илюзия за перфектна кожа на лицето, прекаляват и се получава ефекта на маска. Ще те насочим как да го нанасяш, така че да не си личи особено, че го има.

 

 

Нанеси хидратиращ крем. Особено ако кожата ти е по-суха, задължително слагай крем преди да нанесеш фон дьо тен. Ако пък той е кремообразен, смеси го с крема. Първо на ръката си смеси малко количество крем с фон дьо тен, след това нанеси по лицето. Така няма да има рязка разлика между шия и лице, но ще си изравнила тена си и прикрила дребните недостатъци по лицето си. Разбира се не очаквай много голяма покривност, заради крема. Ако пък единствената причина да използваш фон дьо тен е, за да изравниш тена си и лицето ти е безпроблемно, по-добре слагай само хидратиращ крем със същата функция. 

 

По цялото лице ли да го нанасяш? Понякога нанасяш много по-голямо количество отколкото е необходимо. Ако искаш само да прикриеш широките пори около носа или белезите от акне по скулите, тогава нанеси фон дьо тен само по тези зони или използвай коректор. А за да не стане кожата на петна, отгоре сложи пудра.

 

Кога да нанасяш плътно количество фон дьо тен? По принцип това се прави само за специални случаи – вечерно парти, фотосесия, публична изява и важни събития, които изискват изразителен грим. Задължително е обаче след фон дьо тена да фиксираш с пудра. Но в ежедневието няма смисъл да тормозиш лицето си с толкова тежък грим, а и не е много целесъобразно да ходиш на училище/лекции все едно отиваш на дискотека.

 

С какво се нанася фон дьо тенът? Доста често повечето жени го нанасят с пръсти, защото така усещат къде е нанесено повече и къде по-малко. Също така пръстите не попиват както гъбичките и по този начин се пести количество. Най-често използваните методи са четка и латексови гъбички. Вярно е, че гълтат повече материал, но по този начин се получава много по-добър завършек на размазването на фон дьо тена.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия