Правилата за красота, които спокойно може да нарушиш

2015-10-01 11:29:00
Правилата за красота, които спокойно може да нарушиш
Снимка: iStock

Жените често четат статии на тема за красота и по този начин се научават на основни неща като колко блясък на устните да си поставят, на колко места да се парфюмират, колко фон дьо тен да си сложат и т.н. И го правят механично, без да се замислят дали им харесва и дали наистина това е най-доброто. Замисляла ли си се какво би станало, ако нарушиш някое от правилата?

 

Виж кои са правилата за красота, които смело можеш да нарушиш:

 

Без прораснали корени в косите – ако боядисваш косата си, спокойно може да си оставиш лека тъмнина близо до скалпа, без това да те притеснява. В последно време има голяма свобода в тонирането на косите .

 

 

Жените със светла коса трябва да си слагат кафява спирала – жените си слагат спирала, за да извият и подчертаят своите мигли. А и каквато и коса да има една дама, нейните мигли са по-тъмни от нея, така че спокойно може да си слагаш черна спирала.

 

Пълен набор от любимия ти аромат – доста жени си купуват цялата серия на любимия си аромат, за да миришат само по един начин. Това обаче не е необходимо. След като използваш душ гела, например, може да оставиш аромата самостоятелен. По-късно, когато той се усеща по-малко, може да си сложиш парфюм с друг аромат.

 

Фокус или върху очите, или върху устните – в повечето статии, свързани с красотата, пише, че трябва да се акцентира или върху очите, или върху устните, но не и върху двете. Това правило важи, ако сенките ти или устните ти са доста силни. Ако обаче имаш деликатно загатнат цвят върху клепачите, не ти пречи да си сложиш силен цвят върху устните.

 

Не слагай молив за очи или спирала на долния клепач – според някои специалисти тъмен тон спирала върху долните мигли ни състарява. Ако очите ти не са прекалено малки или много хлътнали, то спокойно може да си слагаш спирала и на долните мигли. Когато си си поставила спиралата правилно и не си я насложила, няма проблем да гримираш и долните мигли или ръба на клепача.

 

Трябва да носиш или топли, или студени цветове – тенът на кожата е важен при избора на цвят на основата, фон дьо тена или боята за коса. Когато обаче си избираш спирала, това правило не важи.

 

Устните и маникюрът трябва да са в един тон – едно време всички жени са се стараели ноктите и устните им да бъдат в един цвят или поне тон. В днешно време обаче при това огромно разнообразие от цветове, е грехота да следваме този съвет.

 

 

Веждите трябва да са идеално оформени – почиствай случайните и неестествени израснали косъмчета, но не се вманиачавай и не прави веждите си прекалено тънки. В днешно модерни са дебелите вежди, а не тънките.

 

Червенокосите дами не бива да ползват червено червило – единственото, което трябва да правиш, е да се съобразяваш с тена на кожата си и да подбираш правилния тон червило. Червенокосите дами със светла кожа трябва да използват оранжев или коралов тон на червения цвят, а тези с по-тъмна кожа – бордо или виолетово-червено.

 

Не премахвай косъмчетата над веждите – повечето косъмчета, които са за премахване са под веждите, но това не пречи да отстраниш някои случайни косъмчета, които са израснали отгоре и те дразнят.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия