Модните тенденции през студения сезон [част първа]

2015-09-29 18:06:00
Модните тенденции през студения сезон [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Има трендове, които винаги остават на мода. Кожените облекла, металик и флоралните десени са само част от актуалните тенденции през предстоящия есенно-зимен сезон. Ето кои са.

 

Кожените облекла. Те устремно се появиха преди година в дамската мода - по нов, вълнуващ начин. Сега продължават да шестват триумфално по модния подиум, отново провокиращи и интересни. Каква кожа да избереш? Отговорът е лесен: всякаква. Този сезон ще се носят много облекла от гладки лицеви кожи: панталони слим кройка в черно или кафяво с малко, но пък ефектни декорации - ципове или прорези; якета със спортен или елегантен силует, тип сако; поли в меки есенни цветове и на плисета. Актуални обаче са и кожите с косъм - както естествени, така и изкуствени, в различни нюанси, предимно светли и нежни (например пепел от рози), понякога дълги до петите. И не на последно място - в дамския гардероб се завръщат добрите стари кожуси от овча кожа. Някои модели са цветни, други - с ефектни декорации и атрактивни детайли, трети - елегантни или спортни с колани, и в необичайни багри: розово, горчица, зелено.

 

 

Прозрачна рокля. Предизвикателна, разкриваща и в същото време скриваща тялото, понякога напомняща комбинезон; пищен кринолин или пола като балетна пачка в комбинация със спортно кожено яке - каквото и да избереш този сезон, със сигурност ще бъдеш актуална. Новата романтика залага на изпитани стари похвати (дантела или тюл), съчетани със съвременен силует (рокерско яке например). Ще се носят още рокли с рюшове в светли нюанси, както и дългите модели, вдъхновени от романите.

 

Зимни цветя. Флоралният десен е класика. Тази есен и зима той няма да ни изненада и отново ще оцвети сивите мрачни дни с пъстроцветни градини по дрехите. Какво е новото? Забелязва се известна умереност в използването на цветните мотиви. Те изглеждат доста пищно, но всъщност боравят с малко на брой багри. Червените рози например разцъфват върху бяла основа и единствените други нюанси върху плата са зелените им листа и малко черно, за светлосенките. Другият вариант са апликациите на стилизирани цветя в ярки, но малко на брой цветове, върху тъмна основа.

 

Копирайки модните облекла от емблематични филмови ленти, тази есен дизайнерите предизвикват жените да се пренесат в други времена, а защо не и в дрехите на другия пол. Дълги до петите рокли от ламе, декорации металик, опушени графитени нюанси и дълбоките ефектни цепки биха те преобразили като момиче, излязло от филм.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия