Няколко вредни навика на жените, когато се опитват да бъдат красиви

2015-09-26 10:57:00
Няколко вредни навика на жените, когато се опитват да бъдат красиви
Снимка: freedigitalphotos.net

За една жена винаги е много важно да изглежда добре. Понякога обаче процедурите, които извършва за тази цел се оказват доста вреди за здравето. Ето няколко полезни съвета какво да правиш и какво да не правиш, когато се опитваш да изглеждаш добре.

 

Старай се да не ходиш всеки ден с грим. Гримът е най-големият съюзник на жената, но понякога може да се превърне в най-големия и враг, още повече, когато го прилагаш неправилно върху кожата си. Очната линия например, може да провокира инфекции ако не я нанасяш както трябва. Не допускай тя да влиза в очите, може да предизвика замъглено виждане и възпаление на очната лигавица. Същото може да се случи и ако почистваш грима си с продукти, които дразнят кожата. Използвай минерална вода. Тя е напълно натурален продукт, отстранява грима без да го размазва и съдържа подхранващи кожата вещества.

 

 

Никога не си лягай с грим. Всички жени знаят колко е досадно вечер, когато са изморени да си махат грима и просто заспиват с него. Но да спиш с грим е пагубно за кожата, тъй като само тогава клетките и могат да се възстановяват. Денят е времето, когато кожата задейства защитна реакция от външното дразнене (прах, ултравиолетови лъчи и т.н.), а през нощта, след като си нанесла крем и почистващ тоник, клетките реновират функцията си. Не нарушавай тази цикличност, в противен случай кожата ти ще се сбръчка много по-бързо.

 

Не си поставяй изкуствени мигли. Колкото и чисти да бъдат, все пак докато ги поставиш се залепва някаква прах и мръсотия по тях. Това е твърде вероятно да предизвика конюнктивит. Ако все пак много настояваш да имаш изкуствени мигли, нека специалист ти ги постави. Също така сменяй на всеки три месеца спиралата си за очи, тъй като всекидневното отваряне на шишенцето привлича много бактерии, които залепваш на миглите си всеки ден. В този случай рискът да получиш ечемик е доста голям.

 

Не прекалявай с гел лака. Ултравиолетовите лъчи, през които минават ръцете ти по 3 пъти всеки път, когато си слагаш гел лак са изключително вредни. Нездравословното им действие, обаче, може да се избегне с употребата на слънцезащитен крем. Следващият път, когато отидеш на маникюр не забравяй да го нанесеш върху ръцете си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия