Защо не можеш да отслабнеш

2015-09-17 19:01:00
Защо не можеш да отслабнеш
Снимка: freedigitalphotos.net

Много жени се записват на някакъв спорт или започват да правят упражнения с единствената цел да отслабнат. За жалост някои от тях не са толкова информирани и не успяват да постигнат никакви резултати. Ще те запознаем с някои от причините, поради които не можеш да отслабнеш, въпреки че тренираш доста усилено.

 

Не ядеш здравословно. Няма как да прекарваш половината си ден в залата, а останалата - в ресторант за бързо хранене. Когато спортуваш, трябва да си на ясно какво искаш да постигнеш. Говори със специалист, който в зависимост от спорта, който практикуваш ще състави списък от храни, които е хубаво да консумираш.

 

 

Обсебена си от залата за тренировки. Ако отслабването се е превърнало в твоя идея фикс и не излизаш от залата, това провокира глада ти с 50% . Също така прекаленото физическо натоварване предизвиква множество контузии и вреди на тялото.

 

Прекарваш прекалено много време седнала. Да, може би работата ти се състои в това да си седнала пред компютър, но внимавай. Учените са установили, че ако прекарваш повече от два часа без да се движиш, тялото спира да произвежда ензима липаза, който предпазва организма от натрупване на мазнина. Поне на един час отдели 10 секунди и извършвай някакви прости движения, с които ще се раздвижиш. По този начин стимулираш метаболизма си с 13%.

 

Спиш много малко. Според специалисти, когато не спиш нужните 8 часа на денонощие, организмът ти се настройва в режим „оцеляване” и трупа повече мазнина, поради липса на енергия. Освен това поради същата причина глада ти нараства.

 

Не пиеш достатъчно вода. Организмът ти има нужда от хидратация, особено по време на тренировка. Когато нямаш достатъчно вода в тялото си, бъбреците не функционират добре и се налага черният дроб да помага. По този начин мазнините, които се опитваш да изгориш по време на тренировка не се изгарят, ами се натрупват. Това е и една от главните причини за появата на целулит.

 

Не приемаш достатъчно протеини. Диетите, които съдържат повече протеини са по-резултатни. Протеините предизвикват загубата на мазнина. За жените е препоръчително да консумират между 40 и 80 г протеини на ден.

 

Подценяваш тежестите. Някои казват, че за да отслабнеш е необходимо да правиш само кардио и аеробика. Но не подценявай тежестите. Те подобряват функцията на метаболизма, заздравяват тялото и стягат мускулите, а функцията на кардиото е само изгарянето на калории. Старай се да има баланс между видовете упражнения.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия