Навиците, които водят до натрупване на излишни мазнини

2015-09-07 17:11:00
Навиците, които водят до натрупване на излишни мазнини
Снимка: iStock

За да имаш хубава фигура, трябва да се храниш здравословно, да тренираш редовно и да имаш добър метаболизъм. Последното най-често е божа работа, но понякога зависи и от самите нас. Виж кои са нещата, които забавят метаболизма ти и водят до напълняване:

 

Пиеш вода със стайна температура – според учените от Германия хората, които пият по 6 чаши студена вода на ден, ускоряват метаболизма си и горят с около 50 калории повече на ден, което води до отслабването с 2.5 килограма за година.

 

 

Не се храниш достатъчно – хубаво е да намалиш калориите до някакво разумно количество, но не бива да прекаляваш. Организмът ти има нужда от минимум 1 200 калории дневно, за да функционира правилно. Когато му доставяш по-малко, той си набавя липсващото количество от мускулите.

 

Приемаш прекалено много въглехидрати – препоръчително е да смениш белия хляб с пълнозърнест, като това важи и за другите тестени изделия. Наблегни на консумацията на плодове и зеленчуци. Доказато е, че повишената консумация на фибри води до ускоряване на метаболизма с до 30%. Специалистите препоръчват да се приемат около 25 грама фибри на ден, което е по три порции плодове и зеленчуци.

 

Не приемаш кофеин – той е изключително полезен за здравето, когато се приема в разумни количества. Ежедневният му прием ускорява метаболизма с 7-8%.

 

Консумираш храна, пълна с пестициди – след редица проучвания учените установили, че хората, които приемат много органохлорини – замърсители от пестицидите, които се трупат в мастните клетки, имат забавен метаболизъм. Затова е хубаво да се храниш с био продукти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия