Правилата за красив маникюр

2015-09-12 17:18:00
Правилата за красив маникюр
Снимка: freedigitalphotos.net

Искаш да имаш красив маникюр, който да подчертае ръцете ти и да ти придаде самочувствие. За съжаление, не всички момичета са щастливки, надарени с красиви и твърди нокти. За да поддържаш тяхната красота, трябва да полагаш грижи. Има няколко правила за красив маникюр, които сега ще ти споделим.

 

Три са движенията, които са ти необходими, за да нанесеш покритието. Първо трябва да топнеш четчицата в лака, но без да загребваш огромно количество. Винаги е по-добре да нанесеш два по-тънки слоя, отколкото един дебел. Така ще изсъхне по-добре и шансът да се нарани е много по-малък. Важно е как разнасяш лака за нокти. Първо нанеси от едната страна на нокътя, след това от другата и финалното движение трябва да е в средата. Нищо повече, никакви нанасяния допълнително. Последното движение е в централната част на нокътя, за да отнемеш излишното количество, ако има такова от предните две движения.

 

 

Винаги използвай база. Не бива да пропускаш тази стъпка, ако искаш траен маникюр и здрави нокти. Базата изравнява повърхността на нокътя и предпазва от увреждане. Колкото по-тъмен е един лак, толкова по-вреден е той за ноктите. Затова трябва да ги предпазваш, като слагаш база. Има много разнообразни и евтини продукти, които ще са ти от полза. Избери нещо подхранващо, например с витамини.

 

Не се тревожи, когато излизаш от очертанията на нокътя. Не всяка дама умее да е супер прецизна и да си направи маникюра като професионален. Затова е по-добре да излезеш от контура, отколкото да налакираш по-малко пространство. Когато имаш лак по кожичките, можеш да го почистиш с клечка за уши, напоена в лакочистител. Ако и това ти се струва прекалено трудно или досадно, след няколко измивания на ръцете лакът от кожичките ще падне.

 

Бяло. Белият цвят в маникюра никога не е излишен. Набави си един бял лак, който да бъде в пастелен тон. Когато го избираш, гледай гъстотата на лака. Той трябва да е по-гъст от обикновено, за да бъде покривен. Можеш да го използваш като част от френски маникюр, да правиш фигурки с него или да си лакираш ноктите изцяло в бяло.

 

Винаги използвай топ лак. Той ще придаде допълнителен блясък на ноктите ти и ще допринесе за по-дълготрайния маникюр. Можеш да нанесеш един слой топ лак и след няколко дни да добавиш още един слой. Така ще си сигурна, че лакът ти ще издържи много време. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия