Какво разваля прекрасния маникюр

2015-07-31 15:01:00
Какво разваля прекрасния маникюр
Снимка: freedigitalphotos.net

Искаш да имаш перфектен маникюр, но все нещо се случва и ноктите ти изглеждат зле? Чупят се, имат различна форма или лакът е нанесен катастрофално. Красивият маникюр не е задължително да е направен от професионалист. В домашни условия можеш да постигнеш отлични резултати, но с повече внимание. Затова сме подбрали нещата, които съсипват красивия маникюр.

 

Не изчакваш лакът да изсъхне. Съвсем забравяш, че си прясно лакирана и бързаш да направиш нещо. Може да е просто действие от рода на наливане на чаша вода, но да е пагубно за поне три нокътя. Затова внимавай повече и си отдели поне 15 минути за нищоправене. Дори бързосъхнещите лакове не са вълшебни. Според рекламите, те изсъхват мигновено, но в действителност им трябват поне 5 минути, за да са сухи.

 

Не избутваш кожичките си. Искаш да имаш по-големи нокътни плочки? Време е да премахнеш кожичките. Сигурно те е страх и ти се струва мъчение, но когато пробваш, ще разбереш, че не боли. Трябва ти само търпение и уверена ръка. Внимавай да не се порежеш. Когато избуташ и премахнеш кожичките си, ще можеш да се радваш на красиви и оформени нокти. След това е време за полагането на основата и лака.

 

 

Пропускаш основата. Някои момичета смятат, че основата е излишна и слагат лак направо върху нокътя. Това е грешката, която прави маникюра ти неиздържлив, а ноктите нездрави. Базата изравнява нокътя и го подготвя за следващия слой лак. Освен това съдържа витамини и други вещества, които подхранват нокътя. Когато слагаш лак направо върху нокътя, плочката става суха, започва да се чупи и пожълтява.

 

Не пилиш ноктите си редовно. Хубаво е да пилиш ноктите си на няколко дни. Когато сменяш лака, винаги след като го премахнеш, изпилвай хубаво ноктите си. Така ще предотвратиш чупенето и ще си оформиш маникюра.

 

Не изтриваш лака си, когато се развали/не премахваш гел лака, когато ноктите ти прораснат. Виждали сме какви ли не изцепки от някои дами, които правят лошо впечатление. Ако маникюрът ти започне да се бели, дори да е направен вчера, по-добре го изтрий. Вариант е да изтриеш и лакираш отново нокътят, който разваля хубавия външен вид. Дамите, които си падат по гел лак, казват, че го харесват, защото е траен. Наистина, този лак може да издържи и две седмици без да мръдне, но ноктите израстват и това не е особено приятна гледка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия