Грешките, които допускаш, когато бръснеш краката си

2015-09-08 20:00:00
Грешките, които допускаш, когато бръснеш краката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Има много методи за обезкосмяване, но много момичета избират бръсненето. То притежава своите предимства, защото е бързо, не изисква почти никакви средства и е безболезнено. Не всяко момиче, обаче знае как да бръсне правилно краката си. Какви грешки допускаш?

 

Влизаш под душа и веднага започваш с бръсненето. Разбира се, това е най-досадната част, която вече ти е писнала. Но съветът ни е да изчакаш няколко минути и чак тогава да пристъпиш към бръсненето. Ако постоиш под душа 15 минути, кожата ти ще омекне, както и космите. Ще бъде много по-лесно да премахнеш цялото окосмяване.

 

 

Не използваш нищо улесняващо бръсненето или слагаш само сапун. Някои момичета правят глупост, когато бързат – бръснат се на сухо. Това не е по-бързо, а напротив, по-досадно и бавно. Ако искаш да постигнеш добър резултат и да имаш гладки крака, използвай пяна или гел за бръснене. Обикновеният сапун също не е добра идея, защото много изсушава кожата. Ако нямаш крем/пяна, използвай балсам за коса.

 

Използваш самобръсначка с едно ножче. Има много видове самобръсначки, които са предвидени за всеки вкус. Съветът ни е да не използваш такава с едно ножче, защото не върши добра работа. Купи си самобръсначка с поне три ножчета, които ще направят кожата ти копринено гладка.

 

Не сменяш самобръсначката си достатъчно често. Колко време можеш да ползваш една самобръсначка, зависи само от теб. Някои хора казват, че след едно бръснене вече е за боклука, други могат да я използват няколко пъти. Важното е да я сменяш поне на 2 седмици, защото освен, че се изхабява, започва да съдържа и множество бактерии.

 

Не използваш омекотяваш лосион за след бръснене. Кожата ти е нежна и се дразни от ножчето, възможно е да има и порязвания. Затова не се замисляй дали да нанесеш крем за след епилация, който да успокои кожата. Най-подходящи са тези с лавандула или лайка. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
jghgh
преди 8 години

грешка но1 - бръснеш си краката.по-добър заместител е колата, има такава до 2-3 лв, да си я правиш сам/а вкъщи (от тая най-обикновената).


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия