Как да отслабнеш според зодията [част втора]

2015-08-26 11:46:00
Как да отслабнеш според зодията [част втора]
Снимка: iStock

Хората, които искат да се отърват от излишните килограми, обикновено имат неправилен хранителен режим, който води до натрупването на мазнини. За да успееш да отслабнеш, трябва да намалиш количеството храна, да увеличиш броя на дневните порции и да спортуваш редовно. Също така е препоръчително да наблегнеш на консумацията на плодове, зеленчуци, билки и протеинови храни.

 

Начинът на приготвяне на храна е от голямо значение. Препоръчително е да бъде приготвена чрез печене, кипене или задушаване. В никакъв случай не бива да ядеш пържени или пушени храни. Също така е добре да не се храниш след 18 часа, за да има организмът ти достатъчно време да преработи храната, преди да си легнеш. 

 


 

Лъв – лъвовете не могат да си представят да седнат на масата и на нея да няма месо. Те могат да го консумират по всяко време на деня, без да им писне. Другата храна, на която не могат да устоят, е сладките изкушения, които обаче водят до натрупването на излишни килограми и редица здравословни проблеми.

 

За да не страдаш от висок холестерол, запушени кръвоносни съдове или проблеми със сърцето, внимавай какво ядеш. Препоръчително е да намалиш количеството сол и да си набавяш необходимото количество протеин с нискомаслени млечни продукти, соя и яйца.

 

Сладкишите, без които не можеш, е добре да замениш с сушени плодове, богати на въглехидрати. Също така е добре от време на време на хапваш вегетарианска храна и да прочистваш организма си с билкови чайове.

 

Дева – представителите на тази зодия са опитвали всякакви диети, като често са рискували дори здравето си. Хубаво е обаче да спрат с експериментите, защото имат проблеми със стомашно-чревния тракт и те могат да им докарат сериозни проблеми.

 

Девите, които тръгват на път, задължително трябва да се поинтересуват от хранителните навици на местните, защото трудно се аклиматизират към чужда храна. За да се чувстваш винаги добре, не бива никога да прекаляваш с количеството храна, което приемаш. Ястията трябва да са прости и съставени от малко продукти. Препоръчително е от време на време да имаш разтоварващи дни.

 

Везни – везните определено са щастливци, защото обикновени тези зодии не са предразположени към натрупване на излишни килограми. Слабите места на представителите на този зодиакален знак са бъбреците и имунната система. Затова те трябва редовно да консумират пресни плодове, сготвени зеленчуци, млечни продукти и много зеленина и да намалят консумацията на месо и морски дарове.

 

За да имаш здрави бъбреци, трябва да не се храниш в заведения за бързо хранене, както и да избягваш подправките и газираните напитки. По-добре утолявай жаждата си с вода, фрешове и билкови чайове.

 

Скорпион – скорпионите са изключително здрави и рядко имат проблеми с имунната система. Те обаче трудно се въздържат от изкушения и понякога им липсва целеустременост. Затова за тях диетите не са подходящи, по-скоро е добре да заложат на разделното хранене. Менюто им трябва да бъде максимално леко и да се избягва консумацията на пържени храни, подправки, сладкиши и тестени изделия.

 

Алкохолът трябва да бъде спрян, за да може Скорпионът да се отърве от излишните килограми. Захарта е препоръчително да се замени с мед или фруктоза.


Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия