Няколко причини да закусваш редовно

2015-08-21 12:38:00
Няколко причини да закусваш редовно
Снимка: iStock

Всеки знае, че закуската е най-важното хранене за деня. Тя е тази, която определя тонуса на организма за целия ден. Ако си от хората, които смятат, че пропускането на закуската води до приема на по-малко калории и съответно до отслабване, то е хубаво да видиш истината:

 

Закуската помага да събуждането и добрата концентрация през деня – хубавата закуска подобрява способността за запаметяване и затова хората, които редовно я пропускат, са апатични, раздразнителни и отпуснати.

 

Закуската води до отслабване – доказано е, че хората, които закусват редовно, по-лесно се отървават от излишните килограми. Статистиката показва, че мъжете и жените, които са отслабнали с 15 и повече килограма не са възстановили теглото си от преди в продължение на над 1 година, не са пропускали закуската.

 

 

При закуската не бива да има десерт – препоръчително е да се консумират бързо разграждащи се до енергия храни, които са полезни за здравето. Затова не закусвай с поничка, палачинка и т.н., защото това ще доведе до спадане на кръвната захар след няколко часа.

 

Този, който не закусва, няма настроение – закуската ни дава нужната енергия да се справим с това, което ни очаква през деня. Обикновено гладните хора са криви не само сутринта, но и през останалата част от деня.

 

Етикетите са важни – има много храни, които се рекламират като здравословни и хранителни, но не бива да им се доверяваш на сляпо. Затова е добре да се научиш да четеш етикетите и да не си купуваш нищо, което не знаеш с какъв произход е и какво съдържа в себе си.

 

Човек закусва храни, които иначе не би ял – доста хора ядат на закуска мляко с овесени ядки и пият фреш – това са храни и напитки, които трудно биха намерили място в менюто им през останалата част от деня. А и са доста здравословни и съдържат в себе си калций, фибри и фолиева киселина, които са полезни за здравето.

 

Закуската е полезна за здравето – когато организмът ни не е подложен на глад и имаме настроението, напрежението върху сърцето е значително по-малко.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия