Как да се храним здравословно с малко пари

2014-11-24 17:01:00
Как да се храним здравословно с малко пари
Снимка: freedigitalphotos.net

Традиционно младите хора не се хранят особено здравословно. Повечето младежи намират за много вкусни храни като хамбургерите, пържените картофи и други полуфабрикати. Друг проблем е и липсата на финанси. Тийнейджърите не разполагат с особено голям бюджет и разчитат на родителите си. Така често пъти притиснати от липса на пари и време ядем, каквото и когато ни попадне, без режим, без идея и набързо. Как да се храним здравословно с малко пари?

 

 

Не купувайте колбаси. В тях наистина няма месо, а ако има, то е много малко количество. За сметка на това има всякакви консерванти и огромни количества мазнини, от които не се нуждаете. Понякога дори и скъпите салами са некачествени. По-добре е да си купите половин килограм чисто месо, отколкото един килограм колбаси. Друг вариант е да насочите спестените пари към нещо прясно и вкусно, а именно свежи зеленчуци. Те зависят от сезона могат да бъдат зеле, моркови, тиквички, ряпа, спанак, краставици, зелен боб и много други. През лятото доматите са задължителни.

 

Заменете майонезата. Тя е вкусна, но изобщо не е полезна. Много хора не знаят, че майонезата се прави от сурово яйце и много мазнина. Факт е, че купената майонеза съдържа и много консерванти, както и хидрогенирани растителни масла или с други думи трансмазнини. Затова избягвайте да ядете майонеза. По-добре е да си направите млечен сос от кисело мляко и подправки, например и да го използвате като дресинг в салатата.

 

Яжте готвена храна. Повечето семейства приготвят храната си в домашни условия и това е по-добре, отколкото си мислите. Недейте да ядете често навън, защото освен, че харчите пари, често пъти не правите най-правилният избор. Понякога на цената на един дюнер, можете да изядете чудесна порция свежо месо на скара със салата. Когато сме навън и сме гладни, сме склонни да си купуваме вредна храна и да даваме повече пари. Замисляйте се добре преди да купувате.

 

Зърнените култури не са само хляб. Белият хляб не е особено полезен, освен това е много калоричен. Но зърнените култури не се свършват с хляба. Обърнете внимание на овесените ядки. Те са много евтини и са перфектна закуска, която е в пъти по-добра от мазните баници и пици.

 

Яйцата. Те са сравнително евтин източник на белтъчини и витамини. Най-добре е да ги консумирате варени или на тиган без мазнина. Можете да си носите в училище варени яйца, които засищат много и са вкусни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия