Глупавите извинения заради които продължаваш да си дебел

2015-08-20 16:44:00
Глупавите извинения заради които продължаваш да си дебел
Снимка: iStock

От известно време ходиш да спортуваш редовно, но така и не забелязваш желаните резултати. Уж си правиш упражненията съвестно, но междувременно не спираш да мислиш за сладоледи и сладкиши. Докога ще продължаваш да бъдеш дебел и да си измисляш най-различни извинения за това? Вземи се в ръце, преди да е станало късно. Зачеркни следните извинения, които те отдалечават от така желаното тяло:

 

Де да можех да се откажа от сладкишите – ами можеш, кой ти пречи да го направиш? Просто решаваш, че повече няма да ядеш висококалорични сладки неща и спираш. Ако все пак ти е трудно да го направиш, ограничи техния прием до минимум.

 

 

Само, ако бях по-млад – съмняваме се да си стар, при положение, че влизаш в този сайт. Но решихме да обърнем внимание и на това извинение, което най-вероятно ще използваш след години. Доказано е, че метаболизмът се забавя с 5 до 10% всяко десетилетие след 25-годишна възраст, но това не означава, че не може да се отървеш от излишните килограми, дори когато си навършил 60 години. Когато човек има желание – намира начин, ако ли не – причина.

 

Жалко, че упражненията нямат ефект – замислял ли си се, че явно не правиш нещо като хората, щом не постигаш така желаните резултати. Възможно е да ходиш редовно във фитнес залата и да прекарваш часове наред в нея, но така и да не отслабваш. Ами какво правиш вътре? Да не би да отделяш по-голямата част от времето си в разговори с други мързеланковци като теб? Или пък изпълняваш упражненията неправилно, защото си решил да спестиш пари от професионален треньор?

Също така е възможно да тренираш усърдно, да правиш упражненията правилно, но да няма резултат, защото прекаляваш с хапването. Да, когато човек тренира, той има по-голям апетит, но не бива да се заблуждаваш, че редовното ходене във фитнес залата ти дава право да ядеш каквото и когато си поискаш.

 

Гените ми са виновни – те наистина имат огромна роля за външния ти вид, но повечето пъти са просто оправдание. Доказано е, че с по-голяма физическа активност влиянието на гените може да се намали с цели 40%. Звучи страхотно, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия