Как да прикриеш омазнените корени на косата

2015-08-27 18:51:00
Как да прикриеш омазнените корени на косата
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е символ за красота на всяка жена. Искаш да имаш перфектна прическа, но сама знаеш колко усилия са нужни, за да го постигнеш. Прекарваш поне по един час пред огледалото, за да направиш косата си в перфектен вид, преди това слагаш маски и разнообразни шампоани. Но винаги има момент, в който косата ти изглежда ужасно, но ти нямаш време да се изкъпеш, изсушиш и подготвиш за излизане. Трябва ти моментално решение, което да действа бързо и ефективно. Как да прикриеш омазнените корени?

 

Сух шампоан. Това е добро решение за момента, тъй като действа много бързо и качествено. Сухите шампоани всъщност са спрейове, които нямат нищо общо с шампоана, но напръскани в корените, попиват мазнината и придават обем на косата. Обещават ефект цял ден, както и обем в корените. Всяка жена трябва да има един сух шампоан в шкафчето си за всеки случай. Трябва само да напръскаш корените и да срешиш косата.

 

 

Бързо къдрене. Този трик действа при чупливи и къдрави коси. Нужна ти е само пяна за коса със силна фиксация. Навлажни косата си, а след това нанеси пяна. Започни да мачкаш и след малко остави да изсъхне. Когато косата не е влажна, ще вече ще имаш къдрици. Не се притеснявай ако косата ти седи на клечки, това е ефектът от самата пяна. Не къдри с маша, защото корените ще станат още по-забележими.

 

Мокър ефект. Този ефект беше много популярен преди години, нищо не ти пречи да го пробваш отново. Трябва ти само такъв гел за мокър ефект. Среши добре косата си, нанеси малко количество гел по гребена и започни да разнасяш от корените назад. След това прибери косата си назад в кок или конска опашка, като добре опънеш косата.

 

Плитка. Тя е чудесно средство за прикритие на мазни корени, защото е много модерна. Има всевъзможни модели плитки, които да изпробваш. Единият вариант е да сплетеш плитка, която върви от едната страна на челото до другата или просто една голяма рибена кост. Фиксирай с малко лак за коса и сложи фуркети, ако се налага, за да си сигурна, че прическата ти ще издържи. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия