Кои са сладките неща, които са позволени по време на диета

2015-08-18 14:38:00
Кои са сладките неща, които са позволени по време на диета
Снимка: iStock

Малко са хората, които не обичат да си хапват сладки неща. А тези, които си падат по сладкишите, си мислят за тях, особено когато са на диета. Тогава обаче, за съжаление, те се забранени. Добрата новина е, че има сладки неща, които може да похапваш, дори когато си на диета. Кои са те?

 

Мед – захарта може да бъде заменена с мед. Той е изключително вкусен и полезен и има богато приложение. Ако изведнъж ти се прииска да хапнеш нещо сладко, опитай се да утолиш апетита си с една лъжица мед.

 


 

Черен шоколад – не е нужно да се отказваш от шоколада, но трябва да го замениш с черен. Той е полезен за здравето, като предотвратява рак и сърдечносъдови заболявания. За да не си развалиш диетата обаче, какаото не трябва да е под 80%.

 

Сушени плодове – те са сладки и полезни за здравето. Специалистите препоръчват приема на сушени сини сливи, сушени кайсии и стафиди. Препоръчително е да се консумират сутрин рано.

 

Мармалад – той е с изключително ниско съдържание на мазнини, понижава холестерола и премахва токсините от тялото.

 

Бонбони – те могат да бъдат с ниско съдържание на калории, ако са без глазура и пълнеж. Някои дори са полезни за здравето, защото са богати на протеини.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия