В какъв цвят да боядисаш веждите си според цвета на косата

2015-08-17 19:29:00
В какъв цвят да боядисаш веждите си според цвета на косата
Снимка: iStock

Ако си решила да сменяш цвета на косата си, задължително трябва да обърнеш внимание и на цвета на веждите си, защото те придават изразителност на лицето ти и са важни за външния ти вид.

 

Има няколко основни правила, като едно от тях е да няма силен контраст между цвета на косата и веждите, защото по този начин се подчертават лошите страни на изкуствения цвят, а не неговия чар.

 

 

Сигурно боядисването на вежди ти се струва лесно, но в никакъв случай не го прави сама у дома. Довери се на специалист, за да изглеждаш максимално добре. Може да промениш цвета на веждите си или да ги дооформиш с помощта на молив за вежди.

 

Как да промениш цвета на веждите си според косата си?

 

Брюнетки – ако ще боядисваш косата си в кафяво, трябва да направиш същото и с веждите си. Ако ги оставиш светли, ще направиш лицето си доста безизразно. Цветът на веждите трябва да е по-тъмен от този на косата, за да изглеждаш добре. Тъмнокестенявото и кестенявото с леки червеникави оттенъци се комбинира добре с вежди в цвят шоколад.

 

Блондинки – ако си решила да направиш косата си руса, добре е веждите да са в същата гама. Имай предвид, че те винаги трябва да са с една идея по-тъмни от косата. Контрастът ще подчертае изражението на лицето и ще имаш по-изразителен вид. Леденорусото изисква студени нюанси и за веждите, а карамелените оттенъци изискват топли и светлокафеви цветове.

 

Чернокоси – тук е много трудно да се допусне грешка. Ако обичаш експериментите, може да си направиш и по-светли вежди, но ние те съветваме да заложиш на черното.

 

Червенокоси – принципът тук е цветът на веждите да е по-тъмен, но може да се направят и изключения. При ефект омбре с включени червени нюанси е добре веждите да бъдат в най-тъмния от използваните тонове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия