Как вредиш на тялото си, докато се къпеш

2015-08-23 16:07:00
Как вредиш на тялото си, докато се къпеш
Снимка: freedigitalphotos.net

Има няколко грешки, които допускаме по време на къпане. Те вредят на кожата и гривата ни. Избягвай ги!

 

Прекарваш прекалено дълго време под душа – особено ако е под топлата вода, която премахва дори полезните мазнини, които кожата съдържа. Това може да изсуши косата и кожата. Всъщност специалистите препоръчват да редуцираш до 10 минути времето, което прекарваш под душа. Иначе има опасност, също така, да се появят червени петна по кожата, подобни на тези, когато спортуваш. Това увеличава чувствителността на кожата ти и може да провокираш образуването на акне и екземи.

 

Да си търкаш кожата с хавлия  - с тези жестове можеш да раздразниш кожата. Дерматолозите съветват да се подсушаваш много леко с хавлия, след което да намажеш цялото си тяло с хидратиращ лосион. Същите действия вредят и на косата, която може да започне да пада, или да се къса (помни, че косата ти е по-уязвима, когато е мокра). Винаги подсушавай гривата си много внимателно и нежно!

 

 

Не използвай прекалено силни продукти – специалистите винаги препоръчват по-леки продукти, които не съдържат излишни химични добавки. Парфюмираните продукти съдържат съставки, които правят кожата доста по-чувствителна и раздразнителна. Те могат да засилят опасността от появяването на пърхот, с който после да се чудиш как да се справиш.

 

Не си мий косата всеки ден – дори, когато косата ти се омазнява доста често, не е препоръчително да я миеш на 24 часа, защото това също предизвиква появата на пърхот. Освен това, ако боядисваш косата си, цвета й се губи. Препоръчително е да измиваш косата си на 3 дни с малко по-студена вода.

 

Не мий кожата си с вода, която съдържа много минерали – сигурно си забелязала, че отивайки на почивка на морето косата и кожата ти стават по-сухи. Минералите, които съдържа морската вода също изсушават кожата и косата ти. Разбира се, няма как да не ходиш на море, за да не дразниш кожата си, но не забравяй да пъхнеш в сака и хидратиращите кожата и косата кремове!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия