Вредно ли е да се къпеш всеки ден?

2015-03-06 15:46:00
Вредно ли е да се къпеш всеки ден?
Снимка: thinkstockphotos.com

Едно от нещата, които човек не бива да пренебрегва, е личната хигиена. В днешно време си имаме всичко – вода, сапуни, гъба и т.н. Но дали ще си взимаме душ ежедневно или не, е наше решение. Сигурно си мислиш, че повечето хора се къпят всеки ден, но това не е така.

 

Наскоро направено проучване показва, че 70% от жените и 60% от мъжете не се къпят ежедневно. Не говорим за дълго прекарване под душа или във ваната, а за елементарно къпане и подмиване. И това проучване не обхваща дадено етническо население или далечна култура, а е масова тенденция сред съвременните хора.

 

 

Дерматолозите са на мнение, че ежедневното къпане е желателно, защото по този начин човек премахва милиарди бактерии, полепнали по кожата и също така намалява рисковете от кожни инфекции и други неблагоприятни въздействия на замърсената околна среда. С къпането обаче не бива да се прекалява, защото това може да доведе до премахване на защитния слой на епидермиса.

 

За да бъдеш чист, да не отблъскваш хората около себе си и да имаш здрава кожа, трябва да се къпеш редовно и да полагаш правилни грижи за своя тип кожа.

 

С къпането не бива да се прекалява, но ежедневното взимане на душ не е опасно за здравето. Колкото и да си уморен в край на деня, не си спестявай къпането и винаги използвай качествени продукти, които ще хидратират и омекотят кожата ти.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия