Няколко решения за дразнещите проблеми в гримирането

2015-08-22 16:01:00
Няколко решения за дразнещите проблеми в гримирането
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето момичета прекарват по няколко часа пред огледалото, за да изглеждат добре. Това означава поставяне на маска за коса, маска за лице, правене на прическа, гримиране с няколко различни продукта, като винаги се изисква прецизност. Но тук се появяват няколко досадни проблема, които развалят перфектния вид на макияжа ти. Как да ги решиш?

 

Червило по зъбите. Имаш ослепителна усмивка и красиви устни, които обичаш да подчертаваш с червило или гланц. Но когато се погледнеш в огледалото и се усмихнеш, виждаш червило, което се е залепило по зъбките ти. Изглежда ужасно, но ти се случва всеки път. Затова, когато нанесеш червилото си, просто засмучи палеца или показалеца си за секунда. Излишното количество червило ще остане по пръста ти.

 

 

Сенките, които падат под клепачите. Нанасяш прахообразни сенки, а те винаги се ронят повече от необходимото. Дори да са качествен продукт, нормално е да пада излишно количество под клепача. За да не развалиш цялостната визия на лицето си, първо нанасяй сенките и гримирай очите си. Едва след това слагай пудра, фон дьо тен и руж. Ако все пак не ти харесва тази идея, можеш да отстраняваш ненужните сенки с клечка за уши, напоена в дегримьор, като много леко докосваш засегнатите зони.

 

Сенките, които се събират по клепачите и се размазват. За съжаление, този проблем е присъщ на почти всяко момиче. Когато мигаш, клепачите се докосват с горната част над окото и сенките изглеждат като събрани на ивици и размазани, моливът за очи също се отпечатва. Нужна ти е основа за грим. Слагай я около очите си, преди да нанесеш сенките и другите продукти. Така те ще се запазят по-дълго без да мръднат.

 

Ружът и неговото правилно място. Освен, че много момичета бъркат правилния нюанс на ружа, те не го нанасят правилно. Можеш съвсем лесно да се ориентираш как да подчертаеш скулите си, като просто се усмихнеш. Усмихваш се и тогава нанасяш ружа. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия