Факторите, които съсипват кожата ти

2015-08-20 19:35:00
Факторите, които съсипват кожата ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Искаш кожата ти да бъде здрава и опъната още дълго време? Може би не ти се вярва, но много момичета се оплакват от изтощена кожа, която има неприятен вид и липса на всякаква свежест. Подбрали сме няколко фактора, които оказват сериозно влияние на кожата и вредят на красотата ѝ.

 

Не използваш слънцезащитен крем 365 дни в годината – ако искаш да избегнеш съсипването на кожата, никога не бива да ти липсва слънцезащитен продукт. Трябва да знаеш, че UV лъчите присъстват целогодишно, дори когато е облачно или студено. При излагането на слънце се появават бръчки, петна и кожата губи своята еластичност. Това до голяма степен може да се избегне с използването на един добър слънцезащитен крем.

 

 

Не носиш слънчеви очила – те ще предотвратят торбичките под очите и ще предпазят деликатните зони на това място от UV лъчите.

 

Триеш си очите – дори да бъде облекчение в определени моменти (когато си уморена, например) клепачите и кожата около очите е особено чувствителна и по-малко еластична. Когато триеш очите си, я изтегляш и тя се отпуска.

 

Не обръщаш достатъчно внимание на кожата около врата, гърдите и ръцете – кожата по тези зони е много деликатна и там липсват мастни жлези, в резултат на което кожата е по-суха и това засилва риска от остаряването й. Затова кожата по тези зони се нуждае от хидратация и подхранване. За жалост точно на тези места не сме свикнали да слагаме слънцезащитни продукти, което е голяма грешка.

 

Не спиш достатъчно – който и експерт по красота да попиташ, той винаги ще те посъветва да пиеш повече вода и да спиш по 8 часа на ден. На всички ни е ясно, че да спиш достатъчно е съществено важно за нашата красота и здраве, но също така трябва да имаме предвид и качеството на съня. Всъщност това е моментът, в който тялото и кожата ни възстановяват силата си. Прекъсването на съня може да попречи на освобождаването на определени хормони, което провокира подуване на тялото. Това е една от главните причини за остаряването на кожата. Затова не нарушавай режима си на спане.

 

Освен гореспоменатите причини, кожата се влияе и от стреса, който предизвиква доста щети не само външно, но и вътрешно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия