Навиците, които те загрозяват

2015-08-21 17:08:00
Навиците, които те загрозяват
Снимка: freedigitalphotos.net

Искаш да изглеждаш добре, да си привлекателна и красива? Това са съвсем постижими неща, ако полагаш малко грижи за тялото и лицето си. Всяко момиче иска красива коса, безупречна кожа и смайващ поглед. Но се оказва, че винаги има нещо във визията ти, което те дразни. Кои са навиците, които те загрозяват?

 

Пушене. На първо място слагаме тютюнопушенето, защото то ти влияе не само на външния вид, а и на здравето. Сега смяташ, че пушенето не се отразява на вида ти, лъжеш се. Приемът на никотин свива кръвоносните съдове и се нарушава притокът на кислород. Така кожата не се снабдява с нужните хранителни вещества. Сега може би не виждаш разлика, но след години наред пушене, ще забележиш как кожата на лицето ти е сива и безжизнена.

 

 

Горещ душ. Зимата е времето, в което обожаваш да се стопляш с един горещ душ. Тогава се отпускаш и нямаш търпение да си легнеш в топлото легло. Това е грешка, когато къпеш косата си с такава вода. Твърде топлата вода не е полезна за косъма, изсушава го, прави го нестабилен, дори може да го разруши. Изплаквай косата си с по-хладка вода.

 

Гризането на нокти. Виждала ли си колко грозно седи неоформен и неподдържан маникюр? Определено създава усещане за немарливост и безхаберие, такава гледка е наистина отблъскваща. Затова се старай да поддържаш маникюра си. Винаги можеш да оформиш къс маникюр и да сложиш поне безцветен или телесен лак за нокти. В никакъв случай недей да гризеш ноктите си, този навик е противен на много хора, заедно с вида на ноктите.

 

Мръсни обувки. Друг неприятен навик на много момичета е, че те не почистват редовно обувките си. Опитай се да си създадеш навик, да почистваш мръсните обувки веднага, щом се прибереш вкъщи. Така винаги ще си готова дори за неочаквано излизане. Носи в чантата си гъбичка или мокри кърпички за обувки, с които винаги да си в готовност да отстраниш замърсяванията.

 

Твърде много грим/провал в гримирането. Гримът може да подчертае естествената ти красота и да те направи много привлекателна. Но ако прекалиш с него или не знаеш как да го нанасяш, можеш да станеш обект на подигравки. Запомни, че винаги е по-добре да слагаш по-малко грим, вместо да прекаляваш. Никога не слагай прекалено тъмен фон дьо тен, нито червило извън контура на устните. Съчетавай цветовете на лака за нокти, тоалета и сенките за очи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия