Няколко хитринки за красота с вазелин

2015-08-09 17:11:00
Няколко хитринки за красота с вазелин
Снимка: freedigitalphotos.net

Вазелинът е едно много често използвано средство в козметичната индустрия. Той е познат като вазелин или минерално масло, съдържа се в почти всеки крем, лосион или гел. Не е препоръчителен да се използва вместо крем за тяло, защото покрива кожата и пречи на нормалната ѝ функция. Това е причината много хора да избягват минералните масла. Истината е, че вазелинът може да послужи за много неща. Ето някои любими женски хитринки.

 

Удължаване на ефекта на парфюма. Искаш парфюмът ти да изтрае цял ден и да ухаеш прекрасно. Можеш да удължиш действието му, като се напръскаш зад ушите и по китките. След това нанеси тънък слой вазелин на тези места. Така ароматът ще се запази много по-дълго.

 

Грижа за стъпалата. Нежната кожа на краката е мечта на всяко момиче. Можеш много лесно да се справиш с напуканите пети и загрубялата кожа. Направи си пилинг на стъпалата или ги изтъркай с пемза. След това нанеси вазелин и сложи топли чорапки. Направи това преди лягане и на сутринта ще имаш меки и гладки крака.

 

 

Перфектен маникюр. Маникюрът в домашни условия също може да е предизвикателство. Искаш да налакираш ноктите си перфектно и да нямаш непопълнени участъци. Това е невъзможно без да нацапаш и кожичките си отстрани. Тук идва на помощ вазелинът, който трябва да нанесеш внимателно върху кожичките си, като не докосваш нокътната плочка. Това трябва да направиш преди да започнеш с лакирането. След това съвсем лесно ще отстраниш излишния лак.

 

Всичките ти лакове се отварят трудно още след първото отваряне. Това се случва, защото част от лака полепва по резбата и след това се отваря изключително трудно. За да избегнеш този неприятен ефект, нанеси капка вазелин по резбата на всяко шишенце лак за нокти.

 

Направи си гланц за устни. В студеното време вазелинът е идеален като балсам за устни, защото създава тънък слой върху устните и те не се напукват. Нужно ти е малко количество вазелин и разтворима напитка от червен плод – ягода, малина, череша. Смеси двете съставки и бъркай добре. След това просто нанеси новия си гланц и се радвай на меки устни.

 

Предпази кожата си от боята за коса. Боята за коса винаги попада по челото и ушите, а след това няма как да я измиеш без ужасно търкане. Просто трябва да намажеш кожата по ушите, около челото и по врата, за да не се оцвети от боята. Вазелинът блокира боята и тя няма да оцвети лицето ти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия