6 грешки, които допускаш, когато нанасяш автобронзант

2015-08-14 15:02:00
6 грешки, които допускаш, когато нанасяш автобронзант
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои момичета имат лошо мнение за автобронзанта, защото смятат, че той прави кожата на петна или създава грозен тен. Всъщност, автобронзантът има доста качества, във всеки случай е много по-безвреден от солариума или часовете, прекарани на слънце между 12-16 ч. Понякога такъв продукт е чудесна идея, стига да знаеш как да го нанасяш. Какви грешки допускат жените?

 

Не ексфолираш преди да сложиш автобронзант. Кожата е склонна да поеме продукта, само ако е ексфолирана и почистена в дълбочина. Мъртвата кожа трябва да се премахне задължително, защото тя е пречка за автобронзанта. Затова си вземи качествен пилинг или си направи такъв от морска сол или царевично брашно. Обърни внимание на коленете, лактите и китките. Избягвай такива, които съдържат масла, защото мазните съставки пречат на автобронзанта да се абсорбира.

 

Бръснеш се след като си нанесла продукта. Още една грешка, която ще те направи на петна. Самобръсначката сваля и част от най-горния слой на кожата. С него си отива и автобронзанта. Затова е хубаво да избягваш бръсненето и кола маската след като си нанесла такъв продукт.

 

 

Нанасяш автобронзанта веднага след душ. От една страна това е правилната тактика – ексфолираш и след това нанасяш автобронзант. Но за тази цел трябва да си с идеално суха кожа. Излез от банята, провери профила си в социалната мрежа, разгледай нещо в интернет и след около 15 минутки вече можеш да започнеш с поставянето на изкуствения тен.

 

Пропускаш хидратацията. Всеки ден използвай продукт, с който да хидратираш кожата на тялото си. Вечер, след баня нанасяй овлажняващ лосион, който да направи кожата нежна, а не суха и люпеща се.

 

Забравяш за лицето, ръцете и стъпалата. Много голяма грешка е да използваш автобронзанта само на някои части от тялото си. Определено ще седи грозно и ще се забележи. Затова не забравяй за лицето, ръцете и стъпалата, които определено са много по-бели, когато не са бронзирани.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия