Какви слънцезащитни продукти да използваш

2015-08-06 21:00:00
Какви слънцезащитни продукти да използваш
Снимка: freedigitalphotos.net

Лято, плаж, море, слънце, тен, вълни и страхотни емоции. Наред с всички тези удоволствия, обаче, трябва да помислим и за кожата си, особено на плажа. Крайно необходимо е тя да бъде добре защитена, когато попада под излагането на слънчеви лъчи, за да може да придобие здравословен тен. Доста хора не се замислят какъв вид слънцезащитен продукт да използват и просто грабват първия видян в магазина, още повече, че някои са алергични към слънцето и неправилно избран продукт може да навреди, но ние ще ти насочим какъв да си избереш според твоя тип кожа.

 

Кожата се дели на няколко вида според пигментацията и всеки вид изисква различна защита. Например ако твоята кожа е суха и чувствителна, ние ти препоръчваме да използваш крем, олио, или мляко. Но ако притежаваш по-мазна кожа, по-добре използвай спрейове. Разбира се от голяма важност е и фактора, който ще избереш, тъй като съществуват такива от 6 до 50+. Всъщност слънцезащитният фактор ни показва колко дълго кожата е защитена от слънцето и продуктът задължително трябва да съдържа UVA и UVB защита.

 

 

Доста хора са свикнали да прекарват на плажа по цял ден, разчитайки, че слънцезащитният продукт, който използват им дава пълна сигурност, но истината е, че колкото и силен фактор да сложиш върху кожата си, слънцето в часовете между 12 и 16 часа е много вредно и то може да причини появата на злокачествени кожни заболявания.

 

Много момичета, които почерняват по-трудно прибягват до употребата на лосиони и слънцезащитни продукти с бронзиращ ефект, които ускоряват производството на меланин. Обикновено тези продукти съдържат предимно лосион или олио, но не забравяй, че все пак веществата, ускоряващи производството на меланин не са особено полезни. Но все пак ако много държиш да придобиеш шоколадов тен, за да подсилиш производството на меланин, който синтезира две аминокиселини - тирозин и триптофан, започни да консумираш храни като черен дроб, месо, риба, авокадо, банани, фъстъци, яйчни жълтъци, но най-вече моркови, домати и тиква.

 

Не забравяй, че дори слънцезащитния лосион да е водоустойчив, трябва да се мажеш на всеки два часа отново или след всяко къпане. Само така ще поддържаш защитата си от слънчевите лъчи. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия