Да поговорим за обилното изпотяване [за момичета]

2015-08-08 17:00:00
Да поговорим за обилното изпотяване [за момичета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Изпотяването е нещо съвсем нормално за всеки човек, но е наистина неприятно. Много момичета се оплакват, че през лятото се изпотяват прекалено много, а няма как да контролират този процес. В горещините тялото ти се опитва да се охлажда и затова се изпотяваш повече. Важно е да пиеш много вода, за да успяваш да се хидратираш. Но какво да правиш с неприятното изпотяване?

 

Взимай си душ възможно най-често. През лятото ти се иска да не излизаш от банята, защото само там успяваш да се разхладиш истински. Когато имаш възможност, взимай освежаващ душ, дори по три пъти на ден.

 

При важна среща, носи си дрехи за преобличане. Отиваш на интервю за работа, но трябва да стигнеш с градския транспорт. Нужни са ти 2 часа, за да стигнеш до мястото, а времето навън е много горещо. Облечи си нещо леко и феерично. В чантата си сложи една риза, която да облечеш малко преди да влезеш в офиса.

 

Винаги използвай дезодорант. Просто трябва да намериш „своя“ дезодорант, който те предпазва от неприятна миризма. Дезодорантите нямат за цел да спрат изпотяването, а и не очаквай това от тях. Ако искаш да използваш парфюм и не желаеш да смесваш миризмите, просто си купи дезодорант без аромат. Никога не слагай парфюм, без преди това да си взела душ. Така неприятната миризма ще се смеси с парфюма и ще се получи ужасен резултат.

 

Гримирането също е предизвикателство. Когато се потиш обилно, гримът просто се разтича. Затова използвай водоустойчива спирала и по-твърд молив, който да се премахва по-трудно. Задължително слагай матирана пудра на лицето си. Ако си правиш по-специален грим, помисли за фиксаторите, които се предлагат на пазара.

 

Връзвай косата си по-често. Косата наистина топли много, особено, когато е дълга. През лятото, най-добре е да я връзваш, за да не ти топли врата и гърба. Можеш да си правиш кокове, плитки, опашки. Мий косата си по-често – например през ден. Ако имаш нужда, използвай сух шампоан, за да прикриеш следите от омазняване.

 

Забрави за впитите дрехи и изкуствените материи. Купувай си памучни дрехи, защото те попиват потта. Изкуствените материи се вмирисват изключително бързо и спомагат за запарването на кожата. Затова избирай дрехи от естествени материали. Впитите дрехи стоят супер, но през лятото не са добра идея. Вземи си по-широки и феерични поли, рокли и блузи, които няма да те топлят.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия