Как да се справиш с изпотяването?

2014-01-28 14:28:00
Как да се справиш с изпотяването?
Снимка: Dreamstime

Въпреки че е зима и навън е студено, никой не е застрахован от изпотяване. Все пак в училище и в офиса е топло, така че трябва да поддържаш хигиената си на ниво, за да не се притесняваш от мокри петна. Вижте няколко начина, които ще ви помогнат да намалите потенето:

 

Намали мазните и пикантни храни – сигурно не знаеш, но тези храни предизвикват потните жлези и те започват да секретират повече. Причината е, че правят всичко възможно, за да предпазят тялото и да го охладят. Затова внимавай какви храни консумираш и колко чили сос си слагаш върху пицата.

 

 

Опитвай, докато не намериш – на пазара има голямо разнообразие от продукти против изпотяване. Не се отказвай да опитваш нови и нови, докато не намериш този, който има най-голям ефект при теб. Не се влияй от рекламите, ами опитвай неща, които са ти препоръчали или си прочел в интернет, че имат ефект. Рано или късно ще намериш дезодоранта, който наистина те предпазва от прекомерно изпотяване.

 

Освежавай се често – когато имаш възможност да отидеш до тоалетната, за да се освежиш – направи го! Също така може да си носиш резервна дреха, която да смениш, ако забележиш, че си се изпотил доста. За да не прави впечатление, че си с друга дреха, купи си две еднакви и ги слагай, когато си на важна среща, знаеш, че ще се притесняваш и това ще доведе до прекомерно изпотяване. Отиди по средата на срещата да се освежиш, напръскай се с вода, успокой се и се върни, облечен/а с нова дрешка, която мирише хубаво и не е изпотена.

 

Изчакай няколко минути, след като се дезодорираш – продуктът има нужда от няколко минути, за да се абсорбира, затова не бързай да се обличаш. В противен случай дезодорантът ще попие в дрехата и няма да има така желания ефект. Обличай се подходящо – преди да излезеш, винаги се информирай какво е времето навън. Иначе рискуваш да се облечеш дебело, а навън да е топло, а това няма как да не доведе до прекомерно изпотяване. Затова прави една бърза проверка на температурите навън, преди да започнеш да се обличаш.

 

Не бързай – когато имаш среща с някого, тръгни достатъчно рано, за да може да ходиш спокойно и да не бързаш излишно. Ясно ти е, че когато бързаш и ти е нервно, че ще закъснееш, ще започнеш да се потиш, без значение дали искаш или не. Затова е по-добре да стигнеш 5 минутки по-рано и да почакаш на спокойствие, отколкото да бързаш, да се изпотиш и да закъснееш.

 

Не си обличай тъмни и впити дрехи – когато дрехата ти е впита по теб, тя няма как да не доведе до изпотяване. Затова залагай на светлите блузки и ризи, които не са по тялото ти и са от естествени материали. Дай достатъчно пространство на подмишниците си.

 

Ако положението е наистина сериозно и съветите по-горе не дават никакъв ефект, отиди на лекар! Не подценявай този проблем!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия