Как да се сбогуваш с напуканите пети

2015-07-27 18:19:00
Как да се сбогуваш с напуканите пети
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото е времето, в което показваш най-много плът, защото жегите навън те карат да носиш само леки дрешки. Разбира се, това важи и за обувките, защото оставяш любимите си кецове и избираш нежните женствени сандали, които са чудесен летен аксесоар. Не пропускаш и педикюра, който е в различни и ярки цветове, като морско синьо, зелено, коралово, розово или класическото червено. Но проблемът често пъти са петите. Кожата там е груба, напукана и изглежда зле. Какво да направиш, за да се отървеш от напуканите пети?

 

Почистване. На първо място трябва много добре да почистиш наслояванията от мъртва кожа. Вземи леген и сложи топла вода в него, разтвори и супена лъжица морска сол. Когато кристалите съвсем се разтворят, потопи краката си и постой така поне 15 минути. Така кожата ще омекне, а порите ще се отворят. Нужна ти е и пемза, с която да изтъркаш старателно кожата си. Няма да има ефект от първия път, трябва да правиш това упражнение всеки ден в продължение на седмица.

 

 

Можеш да редуваш търкането с пемза с пилинг. Вземи готварска или мляна морска сол. Смеси я с равно количество зехтин или друго твое любимо масло. След това само трябва да търкаш старателно, за да премахнеш мъртвата кожа. След двете процедури, задължително нанеси хидратиращ крем или масло от жожоба.

 

Друг вариант е да замениш солената баня на стъпалата си с кисела. Нужен ти е сокът на един прясно изцеден лимон, както и топла вода. Смесваш двете съставки в леген и седиш около 15 минутки. След това с пемза можеш да изтъркаш загрубялата кожа.

 

Оризовото брашно може да е прекрасна панацея за напуканите ти пети. Имаш нужда от лъжица мед и половин чаша био ябълков оцет. Накисни краката си в топла вода за 15 минути, а след това нанеси получената каша от брашното, оцета и меда. Натъркай добре сместа по краката си и след като я отмиеш, нанеси хидратиращ крем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия