Вкусни ястия за тийнейджъри с малък бюджет

2015-07-10 15:02:00
Вкусни ястия за тийнейджъри с малък бюджет
Снимка: Dreamstime

Понякога на човек му се случва да му се хапва нещо вкусно, но да няма достатъчно пари, за да отиде на заведение. Не се притеснявай, не е нужно да ядеш прости храни, ако нямаш пари. Може да си сготвиш много вкусни неща с малък бюджет. Не ни вярваш? Виж нашите предложения и ги опитай при първа възможност :)

 

Супи – през лятото на пазара има много свежи продукти, които са на ниски цени и в същото време са вкусни и здравословни. Може да си избереш спанак, целина, лапад, коприва, рукола, айсберг, валериана и др. Това, което ти е нужно за една вкусна и хранителна супа, са домат, фиде, зехтин, пипер и сол на вкус. Може да си я направиш и с готов бульон.

 

 

Може да си разнообразиш менюто, като си направиш супа в по-нестандартен цвят. Какво ще кажеш за розово, например? За да стане супата ти в такъв цвят ти е нужно червено цвекло, 1-2 картофа, лук и малко кисело мляко. Ако имаш под ръка, може да добавиш и сметана, чесън и смлени орехи.

 

Ястия с яйца – може да си купиш от магазина десетина яйца за около два лева, ако има промоция, даже ще ти излезе по-евтино. За да се нахраниш са ти нужни 2-3 яйца и други продукти, които имаш под ръка. Ако си правиш омлет, може спокойно да добавиш някакви зеленчуци, месо, сирене, кашкавал и т.н., просто отвори хладилника и виж какво ще си отива на яденето. Ако имаш гости, може да направиш ястието по-интересно, като вземеш 1 по-широка чушка и я нарежеш на кръгчета. Слагаш ги в тигана и чукваш по едно яйце във всяко едно кръгче. Така ще се получи едно много красиво и вкусно цвете.

 

Освен омлет, с яйцата може да си направиш и други ястия като бъркани яйца, яйца на очи, яйца по панагюрски, поширани яйца, варени яйца и т.н.

 

Пърленки – със сигурност обичаш да си поръчваш пърленка, когато отидеш на заведение. А защо да не си направиш и у дома? Това, което ти е нужно са вода и брашно. По възможност може да добавиш и мая, сол и мляко. Трябва да замесиш меко тесто, след това да разточиш питките и да ги изпечеш на тиган. Ако обичаш чесън, натъркай хубаво готовите питки с една скилидка, след това ги полей със зехтин и ги наръси с шарена сол.

 

Паста – още едно евтино и изключително вкусно ястие. Може да си свариш какъвто поискаш вид паста и да направиш какъвто поискаш сос. А може да настържеш само сирене. Също така може да добавиш пастата към някаква салата.

 

Картофи – лятото сякаш е задължително човек редовно да консумира студена бира и топли пържени картофки със сирене. Ако те мързи да си пържиш картофи у дома, може да си направиш нещо друго. Вземи един голям картоф и го нарежи на шайби, като не го отрязваш до края. След това във всяка една дупка сложи по едно парче сирене, напръскай със зехтин и го сложи във фурната да се запече. Става вкусно и ефектно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия