Басейните крият опасности. Как да ги избегнеш?

2015-07-06 14:49:00
Басейните крият опасности. Как да ги избегнеш?
Снимка: freedigitalphotos.net

Басейните са много популярни през лятото, защото са чудесен начин за релакс и отдих. Повечето тийнейджъри посещават близките басейни, за да се отърват от жегите, други пък не харесват морския плаж и предпочитат да ползват басейна в хотела. Проблемът е, че можеш да си докараш сериозни неприятности, заради лошите хигиенни условия в басейните. За съжаление, не всички места са с изрядна хигиена, а потърпевши са потребителите. Как да избегнеш опасностите?

 

Проблеми с ушите. Ако някога те е боляло ухо, вероятно знаеш колко силна и непоносима е болката. Не искаш да съсипеш лятната си почивка с болки и с болести, нали? Затова бъди внимателен, когато плуваш. Водата в ушите причинява дискомфорт, но лошото е, че може да доведе и до отит. Това е възпаление на ухото, което може да бъде опасно. Ако искаш да се предпазиш, използвай тапи за уши.

 

 

Очите. В басейните има голямо количество хлор, което се слага за дезинфекция. Хлорът може да дразни очите, кожата и да направи изрусената ти коса зелена. Всъщност това са по-малките проблеми, които хлорът причинява. Басейнът може да ти докара и конюктивит – възпаление на окото. Чрез попадане на вода в очите, те се замърсяват и се получава инфекция. Единственото решение на този проблем е да не си потапяш главата във водата.

 

Дерматит. Можеш да хванеш дерматит и в басейна. Това е вирус, който атакува кожата. Характеризира се със сухи петна, които се зачервяват и сърбят. Единственият начин да се предпазиш е, като винаги взимаш душ преди и след басейн.

 

Уринарни и вагинални инфекции. За съжаление, циститът може да се хване и в басейна. Ако има микроби, те лесно преминават през пикочните пътища. Започваш да чувстваш дискомфорт, дори и болка при уриниране. Оказва се, че басейнът може да ти помогне да се сдобиеш и с гъбички, както и други инфекции. Никога не ползвай обществените басейни, когато си в менструация. Тогава си най-уязвима и лесно можеш да станеш жертва на неприятните бактерии.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия