Проблемите, които може да имаш с гърдите си

2015-06-30 15:15:00
Проблемите, които може да имаш с гърдите си
Снимка: iStock

Жените редовно трябва да преглеждат гърдите си, за да могат да реагират навреме, ако имат проблем с тях. Виж кои са 5-те най-често срещани проблема с гърдите:

 

Усещаш неподвижни меки бучки под кожата, които те болят, когато ги пипаш. Най-вероятно става въпрос за киста, която може да бъде отстранена, ако има нужда. Кистата представлява доброкачествено образувание, което не бива да те тревожи, но ако усетиш нещо подобно, задължително отиди на мамолог, за да си сигурна, че е киста, а на нещо сериозно.

 

 

Забелязала си, че зърната на гърдите ти отделят течност. Ако става въпрос са бяло или безцветно течение, най-вероятно имат хормонални проблеми. Отиди възможно най-бързо на лекар, особено ако забележиш червеникав оттенък, защото е възможно да става въпрос за инфекция. Най-вероятно докторът ще ти предпише да си направиш хормонални изследвания, за да разбере какъв е проблемът.

 

Всеки път 1 седмица преди да ти дойде цикълът, гърдите ти са подути и болезнени. За да се справиш с този досаден проблем, взимай ежедневно болкоуспокояващи с ибупрофен, както и витамин Е и витамин В-комплекс.

 

От известно време имаш обрив около зърната на гърдите и при подмишниците. Запиши си час при гинеколога, а междувременно носи само памучни сутиени. Най-вероятно става дума за екзема, която ще ти мине, като се мажеш редовно с крем.

 

Напипала си твърда бучка, която се мести. Преди цикъл често жлезите натрупват в себе си вода. Ако обаче при пипане бучката е болезнена, възможно е да има абцес. Отиди на лекар, който да те прегледа. Най-вероятно ще ти бъдат изписани антибиотици и ще ти мине след известно време.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия