Как да се отървеш от нежеланото обезкосмяване [за момчета]

2015-05-15 15:14:00
Как да се отървеш от нежеланото обезкосмяване [за момчета]
Снимка: Dreamstime

В днешно време не само жените обръщат внимание на окосмяването си. Представителите на силния пол също искат да изглеждат добре, затова премахват окосмяването си не само по лицето и гениталиите. Виж кои са методите на обезкосмяване, които може да използваш:

 

Епилиране – това може да стане с помощта на епилатор или пинсета. Процедурата с епилатор в началото е болезнена, но с течение на времето кожата свиква и се отърваваш от нежеланото окосмяване бързо. Ефектът е сравнително траен, защото след известно време космите стават по-тънки и сякаш се разреждат. Двата недостатъка на епилирането са обърнатите косъмчетата и невъзможността да се използва навсякъде по тялото – не е подходящ за лицето и интимните части, където няма добра видимост.

 

 

Бръснене – това е много популярен начин на обезкосмяване както при жените, така и при мъжете. Става бързо, лесно и безболезнено, но ефектът е едва няколко часа. Също така по време на бръснене можеш да се порежеш или да изсушиш кожата си прекалено много. Бръсненето е подходящо за мъжете, но само когато става дума за лицето.

 

Кола маска – мъжете се страхуват най-много именно от този метод на обезкосмяване. Той може да се прави както у дома, така и при козметик. При кола маската космите се изскубват с корена, благодарение на предварително нанесения горещ восък върху кожата. Процедурата е болезнена първите пъти, но кожата свиква с течение на времето. Косъмчетата стават по-тънки и се разреждат.

 

Депилиране – става въпрос за депилаторните кремове, които се нанасят върху кожата, оставят се да действат няколко минути и се отстраняват с помощта на шпатула. Този вид обезкосмяване много наподобява бръсненето, защото методът е същият – косъмчетата се отстраняват, като се прекъсват, без да се премахва техният корен. Задължително е преди да използваш такъв крем да си направиш тест за поносимост, защото при някои хора се получава алергична реакция.

 

Лазерно обезкосмяване – в последно време това е най-модерният метод за отстраняване на нежеланите косми. При него се поразява космената луковица и ефектът е изключително траен – няколко години. Нужни са около 6-8 процедури на зона, за да има ефект. Процедурата не е евтина и отнема известно време, но си заслужава.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Представителите на силния пол също искат да изглеждат добре, затова премахват окосмяването си не само по лицето и гениталиите.----------------------------------------------------------------Къв силен пол, въобще не искам да ме причислявате към тия *дели


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия