Правилата, които да спазваш, когато си на басейн или плаж

2015-05-17 16:02:00
Правилата, които да спазваш, когато си на басейн или плаж
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на топлото време, започваме да търсим начини за разхлаждане и почивка. Пътуваме повече, имаме повече свободно време, защото ваканцията наближава, а вече много хора се ориентират към пътешествия до морския бряг. Проблемът е, че плажуването не е толкова безопасно и може да ни донесе куп неприятности. Какви правила трябва да спазваш?

 

Избягвай да прегряваш. Повечето хора се притесняват от слънчево изгаряне и използват различни слънцезащитни кремове. Те са задължителни, но не те предпазват нито от изгаряне, нито от прегряване. Не забравяй, че рязката смяна на температурата – от брега, директно във водата, може да е много опасна. Има риск от схващане на мускулите или падане на кръвното налягане.

 

 

Кожата и хлора. Водата в басейните се хлорира, за да се пречисти и да се унищожат бактериите. Така шансът за инфекции и заболявания намалява, но реално хлорът е доста вреден за кожата. Може да предизвика алергии и обриви при хората с по-чувствителна кожа. Не влияе добре и на очите, защото ги дразни изключително силно. Ако имаш дерматит, не бива да използваш басейн, защото не се повлиява добре от хлорираната вода.

 

Гъбички. За съжаление много хора хващат гъбички именно от басейните. Съвсем лесно можеш да ги хванеш, въпреки добрата ти хигиена. Не посещавай басейни със съмнителна чистота, нито използвай джапанките на други хора. Не ходи бос, използвай хавлиена кърпа, когато лягаш върху шезлонг.

 

Не прави секс на плажа/басейна. Може би ти е мечта да правиш секс на плажа, защото е романтично и приятно. Проблемът е, че можеш да си навредиш много сериозно. Сексът на плажа носи риск от попадане на песъчинка във влагалището. Това е изключително опасно, може да доведе до рани и възпаления, а ако използвате презерватив, той да се скъса. Секс около басейна също е нещо приятно на пръв поглед, но не и като се има предвид колко е нехигиенично. Не правете секс във водата, защото така със сигурност ще си докарате сериозна инфекция. В морската вода има много бактерии, а в басейните хлорът може да доведе до дразнене.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bomar00
преди 9 години

damastakilla


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия