Как да се гримираш, ако носиш очила

2015-05-13 17:59:00
Как да се гримираш, ако носиш очила
Снимка: thinkstockphotos.com

Представителките на нежния пол, които носят очила, трябва да обърнат специално внимание на грима си. Формата и цвета на рамката оказват влияние върху цвета на грима. По-плътните и цветни рамки си отиват със светъл грим и обратното. При очилата с дръжки жената има по-голямо свобода при гримирането.

 

Стъклото също е от значение, защото стъклата при късогледство правят очите по-малки, а при далекогледство – по-големи.

 

 

Далекогледите дами е добре да се гримират в по-тъмни нюанси като кафяво, сиво или черно. На тях им отива и черна очна линия или молив.

 

Късогледите жени е добре да отворят погледа си, като използват сенки от три преливащи се цвята от една цветова гама. За да отворят напълно погледа си, те могат да си сложат бял молив, който се нанася от вътрешната страна на окото.

 

При избора на червило също трябва да се съобразявате с цвета на рамките на очилата. При цветните очила е добре да се спрете на цвят от същата цветова гама, а при тънки рамки може да си слагате каквото поискате червило. В никакъв случай няма да сбъркате, ако си сложите червило в телесен нюанс.

 

Основно правило при гримирането е акцентът. Когато наблягате на очите си, устните трябва да бъдат по-неутрални и обратното. В противен случай няма да постигнете така желания ефект и ще изглеждате смешно.

 

Добре е скулите винаги да бъдат подчертани с руж, който да е съобразен с цвета на кожата. В момента най-актуален е розовият руж, който придава свеж вид на лицето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия