Кои са враговете на красивата коса [част втора]

2015-05-17 11:07:00
Кои са враговете на красивата коса [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса е най-прекрасния аксесоар, който всяка жена притежава. Като прибавим и усмивката, лесно е да станем неотразими, ако притежаваме тези две неща. Но в днешно време сме изложени на всякакви вредни влияния, а отделно тормозим косата си с прически и ѝ вредим. Сега ще поговорим за красивата коса и нейните врагове.

 

Лак за коса. Това е чудесно средство, което спасява прическата ти от дъжда и от вятъра, като втвърдява косата ти. Можеш да сложиш лак за коса, но е добре да го използваш само в специални случаи. Той уврежда косата и задушава косъма. Винаги след употреба на лак, измивай старателно косата си със шампоан. Ежедневната употреба води до увреждане на косата.

 

Сухият шампоан. За съжаление и той не е полезен за косата. Може да спаси прическата ти и да придаде обем и свеж вид, но не е добре да се използва често. Проблемът е, че този тип шампоан, влияе зле на кожата на главата. Често пъти възпалява скалпа, предизвиква пърхот.

 

Ежедневното миене. Не е добра идея да миеш косата си всеки ден, защото така отстраняваш естествената мазнина, която всъщност е полезна за косъма и го защитава от външни влияния. Дори хората, които имат мазна коса, не бива да я къпят всеки ден. Така тя се омазнява още повече.

 

Сешоарът. Няма как да пропуснем един от най-големите врагове на косата – сешоарът. Повечето момичета използват сешоар и признават, че не могат без него. Той е задължителен и при дамите с дълги и буйни гриви, които съхнат бавно. Съветът ни е да използваш сешоар умерено – да оставяш косата си влажна, да не се сушиш от прекалено близо и да използваш по-ниска температура.

 

Преса/маша. Вече всяко момиче разполага с преса или маша, с които да оформя прическата си. Те са лесни за употреба и наистина правят страхотни прически. Но са изключително вредни. Винаги използвай термозащитен спрей, който да предпази косата ти от топлината. Не използвай най-високите градуси и се старай да си правиш прически само с повод, а не всеки ден.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия