Кои са враговете на красивата коса [част първа]

2015-05-16 11:01:00
Кои са враговете на красивата коса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса е най-прекрасния аксесоар, който всяка жена притежава. Като прибавим и усмивката, лесно е да станем неотразими, ако притежаваме тези две неща. Но в днешно време сме изложени на всякакви вредни влияния, а отделно тормозим косата си с прически и ѝ вредим. Сега ще поговорим за красивата коса и нейните врагове.

 

Мръсната четка за коса. Без значение дали се решиш с четка, или с гребен, трябва да миеш редовно това пособие. Вероятно си мислиш, че то е чисто, защото реално не го цапаш, но не е така. Забележи колко замърсявания се натрупват в основата на „бодлите”. Тази мръсотия се разнася по косата с всяко сресване. Така могат да се образуват и кожни възпаления в някои случаи. Затова трябва да миеш гребена/четката през няколко дни.

 

Ластиците и шнолите. Стегнатите опашки, строгите прически и еднообразното връзване на косата са бич за нея. Ако всеки ден ходиш на опашка, трябва да сменяш позицията ѝ – един ден да е високо горе, друг ден да е ниско долу, на третия ден да е на една страна. Причината е, че там където ластикът стяга, косата се пречупва. Избягвай да държиш косата си цял ден вързана и стегната, дори да е само с шноли.

 

Един и същ шампоан. Сигурно имаш любим шампоан, който прави косата ти мека и нежна. Това е чудесно, но не е особено полезно за гривата ти. Косата привиква и е хубаво да редуваш поне два шампоана. Набави си 2-3 различни шампоана и използвай всеки по няколко пъти, като ги редуваш. Освен това трябва да смениш шампоана си спрямо сезона или ако се боядисаш, например.

 

Не реши мократа коса. Някои хора смятат, че трябва веднага да се срешат, когато излязат от банята. Груба грешка! Така само накъсваш косата си. Когато е мокра, тя е най-уязвима. Затова е добре да я изчакаш да изсъхне хубаво и тогава да се срешеш. Ако косата се заплита, използвай специални спрейове, които улесняват ресането. Недей да търкаш енергично косата си, докато е мокра, защото пак я увреждаш. Просто я увий в хавлиена кърпа и изчакай десетина минути водата да се отцеди.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия