Как да се предпазиш от пролетното слънце

2015-05-10 12:01:00
Как да се предпазиш от пролетното слънце
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на пролетта бързо стана топло. Температурите се повишиха и вече е време за летния гардероб. Според народна поговорка, щом няма буквата „Р“ в месеца, значи вече е наистина топло. Но не бива да подценяваме слънцето, защото то може и много да ни навреди. Добре е да използваш и слънцезащитни продукти, дори когато не си на плажа. Сега ще ти разкажем как да се предпазиш от слънчевите лъчи?

 

Тенът е любим на повечето дами, защото е смятан за секси. Всъщност тенът е реакцията на кожата към слънцето. Меланинът е веществото, което кара кожата ни да потъмнява, това е нейната защита към слънцето. Не бива да забравяш, че тенът е нездравословен, когато се прекалява с него. Ако ходиш на солариум, трябва да знаеш, че той е опасен за здравето. А дори да не ходиш на плаж, също трябва да използваш слънцезащитни продукти. Едно на пръв поглед невинно припичане на пейка в парка, може да ти докара изгаряне. През пролетните месеци сякаш не вярваме, че можем да изгорим, затова смело се печем по всяко време на деня.

 

Как да избереш подходящ продукт? Това зависи от типа кожа.

 

За много светла кожа е най-добре да се използва висок фактор. Това е фактор 50. Най-често светлите хора имат и лунички, както и чувствителна кожа. Те не почерняват и не придобиват бронзов загар, а по-скоро червенеят и лесно изгарят. Затова трябва да се пазиш добре, ако имаш такава кожа и да не се излагаш продължително време на слънце.

 

Светла кожа. Тези хора имат светла или кестенява коса, сини, зелени или сиви очи. Кожата е чувствителна, понякога се появяват лунички през летните месеци. Добре е да се използва продукт със SPF 30+. Само така кожата ще е защитена.

 

Тъмна кожа. Тази кожа няма лунички и не изгаря лесно. Хората, които имат такъв тип кожа могат да ползват продукти със SPF под 30. Те ще придобият качествен и приятен загар.

 

Не бива да забравяш, че слънцезащитните продукти се нанасят на всеки два часа и след излизане от водата (море/басейн), дори да пише, че са водоустойчиви.

 

След слънчева баня, трябва да използваш друг хидратиращ продукт, с който да омекотиш кожата си. Това може да е охлаждаш крем за след плаж или базово масло, като какаовото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия