Как да предпазим косата си от слънцето

2014-07-22 15:00:00
Как да предпазим косата си от слънцето
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е един от най-красивите женски „аксесоари” и е критерии за хубост и сексапил. Косата е тачена още от древността и жените са се опитвали да полагат грижи за нея. Днес има всевъзможна козметика за коса, която трябва да помага на жените да поддържат косите си бляскави и здрави. Въпреки това, често виждаме момичета с изтощени, безжизнени коси, особено през лятото. Защо? Всички знаем, че топлинната обработка влияе негативно на косата. Същото правят и слънчевите лъчи. Предпазвате ли кожата си със слънцезащитен лосион, стоите ли на сянка в най-топлите часове от деня? Косата има нужда от подобни грижи. Как да спасим гривата си от жаркото лятно слънце?

 

Предпазване. Най-важното е да предпазите косата си от увреждане. По-добре е да положите грижи предварително, отколкото после да не можете дълго време да върнете здравия вид на косата си.

 

Носете шапка. Някои хора ненавиждат шапки, но ако сте от тях, трябва да се примирите с този аксесоар, поне на плажа. Една шапка с готина периферия може да е много красив аксесоар към лятната ви визия. Колкото и да не ви се вярва, шапката ще предпази косата ви от вредните влияния на UVA и UVB лъчите.

 

 

Използвайте слънцезащитен спрей. Някои от вас сигурно не вярват, че тези козметични продукти помагат, но определено с тях е по-добре. Изберете продукт, който е подходящ за типа коса. Ако имате тънка, склонна към омазняване коса, вземете спрей. Ако имате суха коса, задължително си вземете серум.

 

 

Забравете за сешоара и пресата. Когато сте на морето, къпете косата си много често. Ако всяка вечер си правите прическа с преса, сешоар и стилизанти, това ще спомогне увреждането на косата ви и след няколко дни тя ще е като слама. Ако искате да разнообразите визията си вечер, опитайте да си направите прическа, която не изисква топлинна обработка. В последно време са много модерни различни плитки, които са лесни и красиви. След като си вземете душ, може да подхраните косата си, като сложите няколко капки масло (от арган, макадамия, бадемово или от жожоба) на дланите си и го нанесете по дължината на косата си.

 

Ако се боядисвате, не го правете непосредствено преди лятната си почивка. Слънцето ще обезцвети косата ви и ще я направи безжизнена, дори да полагате грижи. Когато се приберете от почивката си, подстрижете нацъфтелите краища и тогава се насочете към боядисване.

 

Ако косата ви е изгубила блясък и жизненост, най-добре е да започнете процедура по възстановяване. Много е важно да отстраните изгорелите и нацъфтели краища. След това започнете да си правите маски с масла и подхранващи съставки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
iveto99
преди 9 години

Преди да използвам преса за коса или сешоар използвам спрей за предпазване от топлина моя е с арганово масло и косата ми пак си е здрава и мека


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия