Няколко съвета за красиви и здрави нокти

2015-04-30 11:15:00
Няколко съвета за красиви и здрави нокти
Снимка: thinkstockphotos.com

През пролетта голяма част от представителките на нежния пол се оплакват от чупещи и цепещи се нокти. Повечето от тях намират решение на този проблем, като поддържат маникюра си къс. Ако не обичаш късите нокти и искаш да се радват на красив, здрав и дълъг маникюр през пролетта, а и през останалата част от годината, виж няколко съвета, които ще ти помогнат да постигнеш целта си:

 

Прави си често масаж на ноктите с натурални масла като кокосово масло, олио от кайсиеви ядки и зехтин. Може да използваш и вазелин или крем за ръце, подходящ за твоя тип кожа. Имай предвид, че ноктите изискват същите грижи като кожата на краката, ръцете и косата. Храната, която приемаш, също е от значение. Наблегни на консумацията на храни, богати на желязо, за да ти помогнат на изтощения от зимата организъм.

 

 

В никакъв случай не използвай лакочистител, който съдържа в себе си ацетон. Той е прекалено агресивен и ще разруши всички грижи, които полагаш за маникюра си.

 

Опитай се да спреш да режеш ноктите си, защото по този начин те стават чупливи и крехки. За да регулираш дължината им, пили ги два пъти седмично, но в никакъв случай не го прави с метална пила, защото тя е прекалено груба за ноктите. Когато пилиш ноктите си, прави го само в една посока, за да не ги счупиш.

 

Грижата, която полагаш за маникюра си, трябва да бъде ежедневна. Когато миеш чинии у дома, задължително използвай гумени ръкавици, защото препаратите са доста агресивни и оказват неблагоприятно влияние както върху ноктите ти, така и върху кожата на ръцете. Топлата вода пък размеква ноктите и ги прави по-чупливи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия