Как да накараме ноктите ни да растат по-бързо

2014-11-16 15:00:00
Как да накараме ноктите ни да растат по-бързо
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да има перфектен маникюр. Красивите нокти са винаги на мода и ръцете ни изглеждат много по-добре, когато ноктите ни са оформени и лакирани красиво. Не е нужно да си правите кой знае колко специален маникюр, за да изглеждат ръцете ви добре. Важното е да са поддържани и красиви. Но много момичета имат слаби и чупливи нокти, които растат бавно. Това е най-голямата пречка за красив маникюр. Как да накараме ноктите ни да растат по-бързо?

 

 

Хранете се правилно. Лошото хранене може да направи ноктите ви чупливи и доста лоши на вид. Ако не приемате достатъчно витамини, минерали и аминокиселини, ноктите растат по-бавно и се чупят много. Ако имате лошо оросяване на крайниците, вероятно ноктите ви растат по-бавно, защото витамините и минералите достигат до ноктите чрез кръвта. Правете масаж на ръцете си, за да подобрите оросяването.

 

 

Топлина. Както косата, така и ноктите растат по-бързо през лятото. Това е така заради по-топлото време. Хората, които носят ръкавици през зимата имат по-хубави нокти, тогава те се чупят по-малко и изглеждат по-добре. В по-студеното време трябва да хидратирате ноктите си чрез масла. Можете да използвате затоплен зехтин и да намажете ноктите си с него. Стойте така няколко минути, като втривате зехтина в ноктите си.

 

Не пилете ноктите си отстрани. Ако искате да запазите твърдостта на ноктите си, трябва да изберете подходяща форма. Ако пилите ноктите си в много дълга и заострена форма, те ще се чупят повече. Също така ако изберете форма тип квадрат, не очаквайте ноктите ви да се запазят така за дълго. Чупливите нокти предполагат по-къси и заоблени форми.

 

Лакирайте се. Някои момичета смятат, че ако лакират ноктите си ги увреждат и никога няма да имат хубав маникюр. Всъщност това не е вярно. Ако сложите няколко слоя лак на ноктите си, те стават по-твърди и се чупят по-трудно. Затова слагайте един пласт заздравител, два пласта лак и един пласт топлак. Така си осигурявате по-твърди нокти и те няма да се чупят толкова лесно. Ако не слагате лакове, винаги използвайте заздравител. Когато ноктите нямат никакво покритие, са наистина застрашени и се чупят много.

 

Избутвайте кожичките си. Няма как да имате красив маникюр, ако оставяте кожичките си. Освен това, можете да направите нокътната си плочка да изглежда по-голяма, като отстраните досадните кожички. Изрязвайте ги внимателно, за да не направите малки ранички. Така можете да си докарате инфекция.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lia
преди 9 години

Съвети, съвети... ето и моя. Каквото и да правех, ноктите ми бяха ужасни. Растяха до един момент и се чупеха, да не говорим, че постоянно бяха нацепени. Докато не открих крема за кутикули и нокти на Flexitol.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия