Супер храните, които трябва да хапваш през пролетта

2015-04-22 16:35:00
Супер храните, които трябва да хапваш през пролетта
Снимка: Dreamstime

За да бъде човек здрав и да се чувства добре, той трябва да се храни правилно и да се движи достатъчно. През пролетта доста хора страдат от пролетна умора, но ти може да я пребориш, като приемаш редовно следните храни:

 

Чесън – той съдържа в себе си алицин, който предпазва от преяждане и стимулира ситост в мозъка. Чесънът си върви с всякакъв тип зелени салати, така че може да го консумираш редовно през пролетта и лятото.

 

Артишок – хубаво е да наблегнеш на неговата консумация, ако чувстваш физическа отпадналост. Най-добре е да го приемаш след тежка физическа активност, защото е богат на магнезий.

 

 

Спанак – той е богат на желязо и е подходящ за консумация от вегетарианци.

 

Орехи – те съдържат в себе си аминокиселини, които подобряват състоянието на тялото и намаляват стреса. Усвояват се бавно от организма и допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

 

Сьомга – тази риба е изключително богата на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратация в организма ни.

 

Яйца – ако се разсеян и ти е трудно да запомняш нова информация, хубаво е по-редовно да консумираш яйца, защото те спомагат за по-добра памет.

 

Ягоди – те са вкусни, те са и полезни. Ягодите съдържат витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма.

 

Боровинки – редовната им консумация подобрява здравословното състояние. Препоръчват се при хроничен цистит.

 

Грейпфрут – този плод съдържа в себе си голямо количество витамини, които са ни нужни за правилното функциониране на организма.

 

Сезонни зеленчуци – хубаво е през пролетта да наблегнеш на консумацията на сезонни зеленчуци като моркови, репички, ряпа, аспержи, спанак, зеле и др.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия