Няколко храни, с които можеш да си правиш маски за коса [част първа]

2015-04-16 20:02:00
Няколко храни, с които можеш да си правиш маски за коса [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса е мечта на всяко момиче. За да я поддържаш здрава и жизнена, трябва да полагаш много грижи за нея. Това включва редовно правене на маски, които да я държат хидратирана и подхранена. Можеш да си набавиш всякакви маски, те се делят условно на два вида – купени и домашни. Купените маски са ефективни, стига да намериш най-подходящата за своята коса. Проблемът е, че често пъти са некачествени или съдържат много изкуствени съставки, за сметка на малкото количества естествени масла. Сега ще поговорим за домашните маски, приготвени от хранителни продукти.

 

Яйца. Разбира се, не става дума за цяло яйце, а само за жълтъка. Трябва да отделиш жълтъка от белтъка на две сурови яйца. След това можеш да добавиш зехтин или друго базово масло. Това е чудесна маска за нормална и суха коса, особено ако често използваш преса или сешоар. Не е добра идея да слагаш и белтъка, защото той ще се пресече от топлата вода, с която миеш косата си, а след това ще е много трудно да го махнеш.

 

 

Масло от розмарин. Искаш по-дълга и гъста коса? Много момичета съжаляват, че са си отрязали дългата грива под влиянието на модата или моментната емоция. Затова искат час по-скоро да си върнат дългата коса. Маслото от розмарин е чудесно средство. Можеш да си правиш масажи на скалпа преди всяко къпане, като нанесеш малко количество от маслото върху дланите си. Така ще подхраниш корените, ще стимулираш циркулацията на кръвта и косата ти ще расте по-бързо.

 

Кисело мляко. Киселото мляко съдържа протеини, мазнини и други полезни вещества, които могат да заздравят косата. Може да се използва в различни видове маски, в зависимост от типа коса. Ако имаш мазна коса, смеси равни количества кисело мляко и хума. Нанеси сместа на косата си и изчакай около половин час. Тази чудотворна смес може да замести шампоана и няма да дехидратира косата ти. Киселото мляко е подходящо и за сухи коси, когато е смесено с масла.

 

Зехтин. Няма как да пропуснем и богът на маслата – зехтина. Той е чудотворен, когато става дума за суха коса. Можеш да си правиш маски само със зехтин или да добавиш мед, жълтък и оцет. Зехтинът хидратира чудесно сухата и безжизнена коса.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия