Маски, с които косата ви ще расте по-бързо

Всяка една жена иска да има красива, дълга, здрава и бляскава коса, но не всички имат щастието да притежават такава. Малко са жените, които могат да си пуснат косата толкова дълга, колкото наистина ис

2012-02-09 00:42:00
Маски, с които косата ви ще расте по-бързо

Всяка една жена иска да има красива, дълга, здрава и бляскава коса, но не всички имат щастието да притежават такава. Малко са жените, които могат да си пуснат косата толкова дълга, колкото наистина искат да бъде. Вижте 3 маски за коса, които се приготвят у дома и наистина имат ефект. Косата ви ще бъда здрава, блестяща и ще расте по-бързо от сега. 

 


Първата маска е с витамин А. Тя се приготвя от рициново масло с витамин А, което се смесва с една супена лъжица спирт и жълтък. Преди да нанесете маската, измийте косата си. Нанесете получената смес с масажни движения в корените на косата и поставете найлонова торбичка и кърпа върху главата си. Оставете маската поне 2 часа, за да действа максимално.

 


Другата ефективна маска е с хума. 2 супени лъжици хума се разбъркват хубаво с 2 супени лъжици зехтин и 1 лъжица спиртен алкохол. Към получената смес се добавя един жълтък и след това маската се нанася в корените на косата. Поставя се найлонов плик, кърпа и се седи около 1 час. След това хубаво измивате сместа.

 


Третата маска е с розмарин. Тя се прави от няколко стъбла розмарин, които се начупват, слагат се в буркан и се заливат с оцет, като сместа трябва да престои една седмица на слънце. Маската се нанася половин час преди да се измие косата с шампоан.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
cherryup
преди 12 години

а след това можем ли да си измием косата отново с шампоан не разбрах :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия