Всичко, което трябва да знаеш за перманентния грим [част първа]

2015-03-12 12:59:00
Всичко, което трябва да знаеш за перманентния грим [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

В последно време все повече момичета си правят перманентен грим. Някои го правят, защото нямат добре оформени вежди, а други, защото ги мързи да се гримират ежедневно. Имай предвид, че перманентният грим не е за цял живот, той ще изглежда добре на лицето ти 2-3 години, след което ще трябва да се поднови и освежи. Колко време ще издържи зависи както от качеството на преманентния грим, така и от типа кожата. При мазните кожи има по-голямо отделяне на себум, който може да окисли пигментите по различен начин. Поради тази причина перманентният грим може да се задържи за по-кратък период от време – около година.

 

Когато забележиш, че гримът ти започва да избледнява, трябва да отидеш на специалист и да освежиш цвета.

 

Какво трябва да знаеш за перманентния грим?

 

Ако твърдо си решила да се подложиш на тази процедура, отдели си достатъчно финансови средства и не прави компромис с качеството. При перманентния грим цената не бива да бъде водеща. За да си доволна от резултата, специалистът трябва да е добър и да работи с качествени материали.

 

Разпитай приятелките си за добър специалист. Ако никой не може да ти даде информация, потърси във форумите в интернет. В никакъв случай не се доверявай на хора, за които нямаш никаква информация или препоръки. Колкото и изгодни да ти изглеждат ваучерите, не си взимай, защото не знаеш на какъв специалист ще попаднеш.

 

 

За да изглеждат веждите ти максимално естествени, техният цвят трябва да е близък до този на естествените ти косми или косата. Най-естествен ефект ще постигнеш, ако ти бъде приложена техниката “косъм по косъм”.

 

В никакъв случай не се слагай черен пигмент, защото след време цветът ще стане сивкаво-зеленикав.

 

Ако си решила да си направиш перманентен грим на устните, цветът трябва да е максимум три топа по-тъмен от цвета на твоите устни. По този начин ще имаш възможност да не си слагаш червило и в същото време да изглеждаш добре.

 

Ако ще си правиш очна линия, нека тя бъде тънка, за да очертава по естествен начин окото ти. Също така трябва да е черна, за да изглеждаш максимално добре.

 

След поставянето на перманентен грим е нормално да имаш корички. В никакъв случай обаче не ги чопли и премахвай насилствено, защото това може да доведе до грозни дупки без цвят! Бъди търпелива и остави коричките да паднат сами. Антисептичният крем се нанася два пъти дневно – сутрин и вечер, докато паднат коричките.

 

Ако си с перманентен грим и ходиш на море или солариум, винаги слагай дебел слой слънцезащитен крем с висок фактор. Трябва да бъдеш внимателна и при пилинг и лазер процедурите, защото има възможност да попадне киселина от препарати или от светлинните лъчи, а това ще доведе до по-бързо избледняване на цвета.

 

Препоръчително е да си направиш ретуж, за да може да се обработят повторно контурите и запълването на веждите или устните. По този начин ще имаш красив перманентен грим за по-дълго време.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия